Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeremy Clarkson: ‘Greta Thunberg maakt autoprogramma’s kapot’

Oud-Top Gear presentator Jeremy Clarkson heeft het helemaal gehad met Greta Thunberg. Hij vindt het haar schuld dat jongeren niet meer in autoprogramma’s zijn geïnteresseerd.

Jeremy Clarkson: ‘Greta Thunberg maakt autoprogramma’s kapot’

Top Gear

Wie heeft er nu niet jaren genoten van de avonturen van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Naast het rijden in de nieuwste auto’s gingen ze met de meest verschrikkelijke auto’s op avontuur op moeilijk begaanbare wegen. De auto’s vielen daarbij soms letterlijk uit elkaar.

Auto's

Daar komt volgens hem nu een einde aan, omdat mensen onder de 25 niet meer geïnteresseerd zijn in auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Juist in traditionele autoshows wordt gereden met oldtimers en sportwagens en SUV’s die benzine slurpen.

Idioot

Clarkson is dan ook niet blij met Thunberg. Hij noemt haar 'een idioot die doet alsof we allemaal doodgaan’. Zij vindt het dan ook allemaal de fout van het Zweedse meisje dat mensen geen zin meer hebben in de shows. “Ze leren op school tegenwoordig eerder dat auto’s slecht zijn, dan de woorden mama en papa," zegt hij tegen The Sun

Hoewel Clarkson tegen klimaat-activisme is, noemt hij het ‘wel degelijk iets’. Voor het eerst gaat het tijdens The Grand Tour ook serieus over klimaatverandering. Het nieuwe seizoen start binnenkort op Amazon Prime.