Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emirates-baas steunt Greta Thunberg

Sir Tim Clark, de CEO van vliegmaatschappij Emirates, prijst het werk van Greta Thunberg en zegt inmiddels ook in klimaatverandering te geloven.

Emirates-baas steunt Greta Thunberg

'We doen niet genoeg'

Tijdens het Dubai Air Show evenement sprak sir Tim Clark, de CEO van vliegmaatschappij Emirates, zich uit over de inspanningen van Greta Thunberg en hoe de vliegindustrie zichzelf achter de oren moet krabben als het gaat om hoeveel tonnen brandstof ze opstoken.

"We doen niet genoeg", waren zijn exacte woorden. "En we doen onszelf absoluut geen plezier door miljarden tonnen CO2 de lucht in te stoten. Het heeft een tijdje geduurd, maar ook ik ben in de realiteit van klimaatverandering gaan geloven." Stevige woorden uit de mond van iemand die aan het roer staat van één van de vervuilendste vliegmaatschappijen ter wereld...

Greta Thunberg

Clark vervolgde dat hij de klimaatactivisten van Extinction Rebellion een warm hart toedraagt, en dat hij vindt dat Greta Thunberg en consorten een 'echte focus op het probleem' hebben veroorzaakt. De manier waarop de klimaatactivisten campagne voeren keurt hij niet altijd goed, maar is wel van mening dat ze een rol te spelen hebben in de bewustwording van klimaatverandering.

Clark, die met Emirates gisteren voor 7 miljard aan nieuwe vliegtuigen heeft besteld, gelooft dat schonere brandstoffen en meer directe routes klimaatverandering tegen kunnen gaan.