Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeremy Clarkson noemt Greta Thunberg ‘gek en gevaarlijk’

De Engelse tv-presentator Jeremy Clarkson is niet zo gek op Greta Thunberg. Dat heeft de oud-Top Gear-presentator eerder al eens laten weten. Dit keer haalt hij opnieuw uit naar het Zweedse meisje.

Jeremy Clarkson noemt Greta Thunberg ‘gek en gevaarlijk’

Jeremy Clarkson

De 59-jarige Clarkson was te gast in de Australische ontbijtshow Sunrise en kon het daar niet laten om uit te halen naar Greta Thunberg. “Zij is gek en gevaarlijk en ze zorgt voor slapeloze nachten bij jongen kinderen met haar idioterie. Ik denk dat ze haar mond moet houden en terug naar school moet.” Het is niet de eerste keer dat hij zich negatief uitlaat over het Zweedse meisje.

Greta Thunberg

De uitspraken van Clarkson komen een dag nadat hij een interview gaf aan de Britse krant The Independent. Daar werd hem gevraagd naar zijn gedachten over Thunberg, omdat hij al eens eerder naar haar uithaalde in column die hij voor de krant The Sun Schrijft. “We zullen het nooit eens worden. Greta denkt dat ze Jezus is, terwijl ik denk dat ze een rare Zweed is met een slecht humeur. Ze zal niets bereiken met het zeilen over de oceaan met een met diesel aangedreven jacht, terwijl ze over dat laatste liegt. De boot waar Greta mee de oceaan over vaart heeft een dieselmotor in geval van noodgevallen. Hij had dan ook erge lol toen de klimaatconferentie in Chili niet door ging. “Ik lachte de ballen uit mijn broek.”