Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Verdachte opgepakt in Parsa-moordonderzoek

De politie heeft in Hongarije een man opgepakt op verdenking van de dodelijke schietpartij op rapper/vlogger Parsa op de...

De politie heeft in Hongarije een man opgepakt op verdenking van de dodelijke schietpartij op rapper/vlogger Parsa op de Paardebloem in Rotterdam-Ommoord, op 28 mei dit jaar.

Dat wil dus zeggen dat het onderzoek een heel eind gevorderd is en we binnenkort mogelijk kennis gaan maken met een van de mannen achter de liquidatie in de rechtbank (van Rotterdam). Bij de liquidatie is een Uzi-geweer gebruikt.

Hopelijk is er tegen die tijd ook meer en meer bekend of Parsa wel het eigenlijke doelwit was. Op het internet gaan her en der geruchten dat de 'hit' eigenlijk voor iemand anders bedoeld was. Dit ondanks het bekend was dat ook Parsa bekend was in het criminele milieu. Het zou niet voor het eerst zijn dat het slachtoffer al is 'opgehangen' alvorens het onderzoek is afgerond.

De Telegraaf schreef ondermeer het volgende over Maboud: "Parsa zou al maandenlang met de dood zijn bedreigd, wat voor de buitenwereld en op social media natuurlijk niet zichtbaar was, die Parsa natuurlijk alleen kenden als de “MOB gast”, maar die bedreigingen zou hij niet serieus hebben genomen. Kennissen vertellen aan de Telegraaf over zijn andere bezigheden op straat die voor veel gevaar en vijanden zorgden: “Niet alleen ripte hij drugs, maar hij perste ook mensen in opdracht af. Hij kon nogal indruk maken en wist sterke figuren om zich heen te verzamelen. Daarnaast had hij meestal een wapen op zak en dat wist iedereen ook. Hij voelde zich onaantastbaar” Parsa was eerder al veroordeeld voor wapenbezit, maar de politie wil niet zeggen of bij zijn lichaam een is gevonden."

Tijdens het recente onderzoek ontdekte de politie dat de 24-jarige verdachte van de Parsa Maboud-liquidatie in het buitenland zat. Hij werd daarom internationaal gesignaleerd. Zijn overlevering naar Nederland wordt nu in gang gezet.

Het 21-jarige slachtoffer werd tijdens een traditionele avondmaaltijd (iftar) doodgeschoten. Na afloop van de schietpartij reden twee mannen weg. 

De politie zoekt dus nog naar die tweede verdachte. Misschien dat hij gepakt wordt op basis van verklaringen van de nu opgepakte persoon?

De aanhouding in Hongarije volgt na een anonieme tip. De nog onbekende man meldde dat bij de liquidatie twee daders betrokken waren van wie één "een bolle man" is. De politie is niet alleen nog op zoek naar de daders, maar ook naar de anonieme beller. Hij wordt opgeroepen zich te melden.

De daders wisten de fatale avond ongezien weg te komen. Wel werd later de vluchtauto gevonden op de Zernikeplaats, niet ver van de plek waar het slachtoffer om het leven kwam. Het voertuig, een huurauto, was beschadigd doordat tijdens de dollemansrit op de Wasbloem een schuurtje werd geramd.