Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Poolse Legia-fans geven Ajax-hoolie's traditionele begroeting

Het was gisterenavond gezellig in de Praagse buurt van Warschau. Tientallen zwart geklede fans van Legia Warschau beslot...

Het was gisterenavond gezellig in de Praagse buurt van Warschau. Tientallen zwart geklede fans van Legia Warschau besloten de sfeer nog wat te verhogen door de fans een lokaal traditionele groet te brengen. Gewapend met stenen en vuurpijlen togen zij naar het Chmury, waar de Ajax-fans zich verzameld hadden. Die wisten niet wat ze overkwam toen de Poolse voetbalfans hun enthousiaste begroeting inzetten. Met veel geknal, gesis en een lichtflitsen zetten de Polen het café met de Ajax-fans erin even in het zonnetje. Het bewuste café is nadien licht toegetakeld. Er zijn wat bakstenen beschadigd en er is hier en daar een stoel omgevallen. Maar er zijn geen gewonden gevallen.

Het filmpje gaat nu als een razende over het internet: 

Ajax speelt vanavond in de eerste ronde van de knock-out fase van de UEFA-cup tegen Legia Warschau. Eerder diende Legia al een wedstrijd zonder publiek af te werken omdat fans van de club zich misdragen zouden hebben. 

Het is de vraag of Ajax-fans deze welkomstgroet ook als een misdraging zien. Waarschijnlijk kijken zij nu al uit naar de dag dat de Polen in Amsterdam dienen te verblijven, om dan het traditionele gebaar van een passend antwoord te voorzien.