Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Jihad-bruid Laura H. ging naar Syrië voor geluk

Een aantal weken hadden we het al over een domme IS-bruid die terugwilde naar Nederland, maar geen spijt had van haar keuze. Laura H. had dat wel, maar lijkt niet veel slimmer.

"Ik had wel van ISIS gehoord, maar wist niet precies wat het was. Ik wist niet wat er aan de hand was in Syrië of Irak", zei Laura H vanochtend tegen de rechter. Dat kunnen we natuurlijk moeilijk intelligent noemen. Bovendien zou H. meerdere keer mishandeld zijn geweest en volgens haar eigen lezing een paar keer bijna zijn vermoord door haar man in Nederland. Dus besloot ze om met hem mee te gaan naar IS-gebied in de hoop dat hij daar goed voor haar zou zorgen. Ze dacht dat vrouwen in Syrië beschermd zouden worden voor dit gedrag.


IS-bruid wil terug naar Nederland (VIDEO)
Lees ook:
IS-bruid wil terug naar Nederland (VIDEO)
Een interessante video in het Vlaamse televisieprogramma Terzake. In een reportage komt een bruid van een IS-strijder aan het woord die graag weer terug wil naar Nederland.

Het Openbaar Ministerie gelooft niets van het verhaal van H. Zij denken dat ze wel degelijk wist in wat voor een wereld ze in het Midden-Oosten zou belanden. Toen ze in Nederland werd opgepakt koos ze er in het begin voor om te zwijgen en zou ze niet kloppende verklaringen hebben afgegeven. Dat pleit natuurlijk niet in haar voordeel.

Hoewel ze later haar proces in vrijheid met een enkelband mocht wachten is de advocaat van H. boos op het OM. Hij vindt dat H. veel strenger wordt aangepakt dan andere vrouwelijke Syriëgangers, meldt RTL Nieuws.

Hoe het met haar man Ibrahim gaat, is onbekend. Hij is – gelukkig – niet teruggekeerd naar Nederland.