Door: Jeroen Kraak
Bizar

Protestantse kerk reageert geschokt op hit ‘Kind van de duivel’

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de verering van de duivel.

Er is grote paniek bij de protestante kerk in Vriezeveen. De duivel wordt namelijk vereerd door kleuters op de schoolpleinen in het Overijsselse Vriezeveen.

De rapper Jebroer, niet te verwarren met Jezus, heeft een enorme hit te pakken met het liedje ‘Kind van de Duivel’.

Tja, het liedje kan een beetje heidens klinken met: ‘Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m'n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.’ 

In de brief roept de kerk niet op om het liedje te verbieden, maar spoort het juist ouders aan om een gesprek erover te hebben met hun kinderen. ‘Bam baksteen in mijn buik. Ik vroeg: “Hoe kom je daaraan?” Zij: “Oh weet ik niet, ergens gehoord”’, citeert de kerk een moeder die het haar kind hoorde zingen.

Lees ook: In vlees en bloed? Duivel duikt op in sappig stukje biefstuk (FOTO)

‘We horen weleens dat de reactie van christenen overtrokken is. Het is immers ‘maar een liedje’. Wij zijn echter van mening dat dit – in negatieve zin – veel meer is dan slechts een liedje. Daarom willen wij en uw kinderen hiervoor waarschuwen’, vertellen de dominees in de brief.

Nee joh, die reactie is totaal niet overtrokken. Er zijn tenslotte nog geen 666 reacties binnengekomen. Laten we alle cd’s op de brandstapel gooien! O wacht, dat gaat natuurlijk lastig met Spotify. Ok, misschien is onze reactie wel een heel klein beetje overtrokken.

Zie ook: Schokkende beelden: vrouw 'bezeten door de duivel' (VIDEO)

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws