Door: Yvo Osterloh
Bizar

Pikant relletje in Groot-Brittannië: mascotte heeft nogal opvallend lichaamsdeel

Ophef! Gedoe! Crisis in de zaal! De Britse staatsomroep BBC is een onderzoek gestart naar een nogal pikant incident met...

Ophef! Gedoe! Crisis in de zaal! De Britse staatsomroep BBC is een onderzoek gestart naar een nogal pikant incident met één van hun mascottes.

Een shoppende moeder maakte in winkelcentrum Trinity Shopping Centre in de Noord-Engelse stad Leeds een lief kiekje van haar 7-jarige dochter met mascotte 'Pudsey Bear'. Niets aan de hand, totdat moeders de foto eenmaal thuis nog even onder de loep nam. Vrij duidelijk is te zien dat aan het pak van de goedlachse beer een flink lid is genaaid.

Onderzoek

Een stomme, maar onschuldige fout? Of is er kwade opzet in het spel? De BBC - werkgever van Pudsey - is een onderzoek gestart en heeft al kunnen achterhalen dat het niet om een officiële vertolker van Pudsey Bear gaat. Dat stelt de anoniem gebleven moeder zeker niet gerust. ''Misschien is het wel een pedofiel, die in het pak is gekropen om dichtbij kinderen te komen'', zo zei ze tegen de Britse tabloid The Sun. Na het enorme Jimmy Savile-schandaal zou dat het laatste zijn wat de BBC kan gebruiken. Voor zover bekend is het meisje gelukkig verder helemaal niets overkomen.

Lees ook: grootschalige fraude bij kankerstichting: 3,5 jaar cel geëist

Wonder

Pudsey Bear is de schattige, zij het enigszins verwonde mascotte van Children in Need - een door de BBC gerunde liefdadigheidsinstelling die door de jaren heen al honderden miljoenen heeft opgehaald voor het goede doel. Het mag daarom een klein wonder heten dat juist om beertje Pudsey dit pikante relletje is ontstaan.

Lullig..