Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Luuk Koelman
Luuk Koelman
Recente artikelen
 1. Black-out
  Lifestyle |
  Chaos en paniek: dit gebeurt er in Nederland bij een totale black-out

  Wat als heel Nederland wekenlang zonder stroom zit? Of sterker nog, heel Europa of de hele wereld? Dát de totale black-out een keer gaat gebeuren, is zeker. De vraag is niet of, maar wanneer. Uit de editie van 27 oktober 2021: chaos en paniek.

 2. Het curieuze leven van Willy Hitler, de neef van de Führer
  Premium Bizar |
  Het curieuze leven van Willy Hitler, de neef van de Führer

  Als kind at hij nog cake met slagroom met de Führer en was hij gefascineerd door de uitstraling van Onkel Adolf. Later werd hij een nagel aan diens doodkist. De Brit William ‘Willy’ Hitler — het zwarte schaap van de familie —vocht niet alleen aan de zijde van de geallieerden, maar worstelde ook een leven lang met zijn achternaam. Uit de editie van dinsdag 26 april 2022: het bijzondere leven van Adolfs neef.

 3. Gezondheidstips
  Premium Lifestyle |
  Gezondheidstips van 100-plussers: 'Ik rook al meer dan 80 jaar'

  Uit de editie van woensdag 5 januari 2022: Iedereen gaat een keer dood. Maar hoe stel je de komst van Magere Hein zo lang mogelijk uit? Wat is het geheim van (heel) oud worden? De juiste genen? Veel seniorengymnastiek? Of toch iets anders? “Ik rook al meer dan 80 jaar, de hele dag, elke dag. Ja, dat zijn een paar honderdduizend sigaretten.”

 4. Dr. Death
  Premium Misdaad |
  Dr. Death, een moorddokter: de geliefde huisarts keek niet op een leven meer of minder

  Precies twintig jaar geleden overleed Harold Shipman, de Britse huisarts die in 24 jaar tijd minstens 215 van zijn patiënten vermoordde. De seriemoordenaar bij wie illustere voorgangers als Jack de Ripper en de Yorkshire Ripper verbleken.

 5. Marinus van der Lubbe
  Premium Misdaad |
  Marinus van der Lubbe: het heilige vuur van de anarchist

  Precies negentig jaar geleden werd de toen 24-jarige Marinus van der Lubbe onthoofd, het allereerste Nederlandse nazislachtoffer ooit. Ter dood veroordeeld wegens het in brand steken van de Rijksdag, het Duitse parlement.

 6. Bizarre bonnen
  Bizar |
  Bizarre bonnen: van vleermuizen verjagen tot seksmoeheid

  Uit de editie van 25 oktober 2017: Flauwekulboetes en -vorderingen, wie krijgt ze niet? Nu denkt u natuurlijk aan het verkeer, maar er zijn veel meer ‘vergrijpen’ waarvoor vandaag de dag het bonnenboekje wordt getrokken. Van het verven van je auto (60 euro boete) tot het verjagen van wat vleermuizen (260.000 euro boete) aan toe.

 7. Snelweg
  Nieuws |
  Crisis of carnaval? Toen de snelwegen in Nederland leeg bleven

  Tijdens de bizarre oliecrisis van 1973, nu dus vijftig jaar geleden, ging Nederland gebukt onder tien autoloze zondagen, was benzine enkel op de bon verkrijgbaar en sprak minister-president Joop den Uyl de historische woorden: “Het wordt nooit meer zoals het geweest is.” Intussen keken de Arabieren vol ongeloof toe hoe de koningin en haar ministers lachend en zwaaiend op de fiets reden. Die rare Nederlanders maakten er een volksfeestje van?

 8. Hiroo Onada
  Lifestyle |
  Hiroo Onoda: de laatste krijger van de keizer

  Dit is de wonderlijke geschiedenis van de Japanse militair Hiroo Onoda, die bijna dertig jaar standhield in de Filipijnse rimboe. Gedreven door zijn erecode. En in de heilige overtuiging dat de Tweede Wereldoorlog nooit was beëindigd.

 9. Whitney Houston
  Entertainment |
  Whitney en de waanzin: de opkomst en keiharde ondergang van een popidool

  Whitney Houston, misschien wel de beste zangeres ooit. De popicoon zou deze week 60 zijn geworden. Tenminste, als ze niet op tragische wijze aan haar eigen roem ten onder was gegaan...

 10. Sharon Tate
  Misdaad |
  Als varkens afgeslacht: de zinloze sekte-moord op actrice Sharon Tate

  De zomer van 1969. Woodstock, hippies, peace and music. Maar ook... de sekte van Charles Manson. Deze week, op de kop af 54 jaar geleden, vond een van de meest weerzinwekkende en totaal zinloze moordpartijen aller tijden plaats. Het bekendste slachtoffer van de Manson-familie: actrice Sharon Tate. In één klap was het love & peace-tijdperk van de sixties voorbij.