Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leontine 'Borsato' staat al een tijdje droog: 'Ik mis op zich de daad niet zo...'

Leontine Ruiters (56), de ex van Marco Borsato, heeft niet zo'n spetterend slaapkamerleven op dit moment. Dat laat ze weten in haar podast.

Borsato

Eerst even over de achternaam: Marco Borsato en Leontine Ruiters trouwden in 1998, maar scheidden in 2020. Marco had namelijk een buitenechtelijk avontuurtje gehad met pianiste Iris Hond. In 2022 nam Leontine haar eigen achternaam weer aan. Toch heet ze bijvoorbeeld op Instagram nog steeds 'Borsato' - schijnbaar is naam 'Leontine Ruiters' al in gebruik en doet het social mediaplatform een beetje moeilijk.

'Seks is natuurlijk hartstikke lekker'

Afijn, Ruiters en Borsato zijn uit elkaar en Leontine is weer een vrolijke vrijgezel. Nou ja, vrolijk. Samen met Lonneke Nooteboom bespreekt ze in haar podcast het onderwerp 'seks'. Of beter gezegd: het gebrek eraan.

"Het fijne van seks is natuurlijk gewoon... vind ik, tenminste, toen ik het nog had...", begint Ruiters haar betoog, waarna de dames moeten gieren van het lachen.

"Even in mijn agenda kijken hoe lang dat geleden is!" grapt Leontine, voordat ze een serieuzere toon aanslaat.

"Dat je merkt dat je daarna ook anders met elkaar bent, door de intimiteit. Dat is voor mij vooral... Kijk, ik bedoel: seks is natuurlijk hartstikke lekker, maar het doet natuurlijk ook écht iets met je relatie: je kijkt anders naar elkaar, weet je wel. Dat is het", legt Leontine uit. "Dat is ook echt wat ik mis. Ik mis op zich de daad niet zo. Want daar zijn ook wel andere manieren voor, laten we eerlijk zijn. Maar de intimiteit die je hebt met een partner."

Depressief

Marco en Leontine zetten in 2020 een krabbel onder de scheidingspapieren, waarna Leontine in een depressie raakte, zo vertelde ze eerder al in haar podcast. In 2021 begon het koppel weer voorzichtig te daten, maar meer dan een vriendschap leverde dat uiteindelijk niet op.

Ruiters: "Ik kreeg een harde klap toen ik mijn verdriet begon te verwerken. De eerste twee jaar na de scheiding voelde ik me goed en stond ik achter mijn keuze, wat ik nog steeds doe. Maar het echte verwerkingsproces en het besef dat je geen gezin meer bent, raakten me diep. Dat ging samen met de overgang, waardoor ik me erg slecht en depressief voelde."

Zedenzaak

Wat ook niet zal hebben geholpen is het feit dat Marco in die periode zwaar onder vuur kwam te liggen. In 2022 werd hij als mogelijke dader genoemd in de BOOS-aflevering rondom het Voice-schandaal. En hoewel het OM de zaak seponeerde wegens gebrek aan bewijs, wordt Marco nu wel vervolgd op verdenking van een zedendelict met een destijds minderjarig meisje. Die zaak wordt mogelijk pas in 2025 behandeld.

Entertainment
  • Lon & Leo
  • NL Beeld / Arjo Frank