Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon neemt eigen gedrag onder de loep: 'Ik ben níét bipolair'

Dat hij een bipolaire stoornis heeft, daar klopt niks van, zegt Gordon zelf. Wel geeft hij een andere verklaring voor zijn 'bijzondere' gedrag.

Gordon

Goor staat de laatste tijd precies waar hij wil staan: in het middelpunt van de belangstelling. Eigenlijk is de zanger altijd wel te vinden in een of ander showbizzrubriekje, maar tegenwoordig is het elke week wel raak. En dat heeft alles te maken met zijn nieuwe realityshow Dit Ben Ik: Gordon.

In zijn programma haalde Goor al keihard uit naar René van der Gijp, noemde hij een van zijn oude Toppers-collega's een rat en liet hij weten nog steeds wel van een drugsavontuurtje te houden. In de aflevering van komende vrijdag lijkt zijn liefdesleven centraal te staan. Die kende immers nogal wat hobbels, roddels en relletjes.

'Lamp waar vliegen op afkomen'

"Ik heb natuurlijk ook een paar keer een pathologische leugenaar aan de hand gehad", zegt de zanger in een teaser. De interviewer vraagt hem in de video hoe het kan dat Gordon telkens weer met 'liefdesoplichters' te maken krijgt.

"Jongen, als ik daar het antwoord op zou weten, dan had mij dat zóveel verdriet bespaar in mijn leven. Echt. Ik vraag me werkelijk weleens af: hoe dan?!"

De zanger vergelijkt zichzelf vervolgens met 'zo'n blauwe lamp' waar vliegen opafkomen.

"Dat ben ik... Die blauwe lamp dan, hahaha. Zo voelt het echt."

Dan stelt hij dat heel veel mensen wel zullen denken dat het toevallig altijd aan een ander ligt, nooit aan Gordon. Toch is het zo, aldus de zanger. Hoewel, hij geeft wel degelijk toe zelf ook wel fouten te maken.

"Maar in de gevallen die van de een op de andere dag weg zijn gegaan, of de relatie hebben verbroken, is dat niet het geval geweest", beweert hij. "Dat durf ik met mijn hand op mijn hart te verklaren."

Verstikt

In het volgende shot van de teaser ligt Gordon op de bank.

"Je hebt verschillende gradaties hè: sociopaat... psychopaat... prostaat."

Goor giert hard om zijn eigen grap.

"Ik denk dat ik dat ben!"

Dan wordt het weer serieus. De zanger stelt dat hij misschien wel 'teveel' is geweest in relaties, en dat hij daarmee exen 'verstikt' heeft.

Gordon: "Dat kan, ik weet het. Maar ja, ik ga door het plafond voor iemand en dat kan heel beklemmend werken."

'Ik zal heus wel wat hebben'

Dan gaat hij in op zijn eigen mentale gezondheid. Volgens de zanger zal hij 'heus wel wat hebben'. Sterker, hij heeft dat zelfs laten onderzoeken.

"Maar ik ben níét bipolair", benadrukt hij.

Iemand met een bipolaire stoornis heeft veel last van stemmingswisselingen. Fases waarin iemand overdreven veel energie en geluk ervaart (manisch), wisselen zich af met sombere, depressieve periodes. Dat wordt ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd.

Jan Roos en Dennis Schouten maken de zanger regelmatig uit voor 'manisch depressieve cokejunk', maar volgens Gordon klopt die 'diagnose' niet.

"Ik ben gewoon heel erg wispelturig. Dát is het. Dat is wel een ding", zegt hij. "Maar ik heb me erbij neergelegd. Het is wie ik ben. Soms dodelijk vermoeiend voor mijn omgeving. Maar ja, het is wat het is..."

Dan richt de zanger zich tot de camera: "Dus ja, ben jij een leuke man van 20... Hahahaha."

De nieuwe aflevering van Dit Ben Ik: Gordon is vrijdag om 20:30 te zien op SBS6.

Entertainment
  • Dit Ben Ik: Gordon
  • NL Beeld / Heukers Media