Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Handige tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken

Vorig jaar vonden er in Nederland 22.706 woninginbraken plaats. Erg vervelend, en het kan iedereen overkomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je woning een stuk minder aantrekkelijk te maken voor dieven en inbrekers. Wil je graag weten hoe? Check dan de handige tips in dit artikel. 

Inbrekers

1. Laat een lichtje aan 

De meeste woninginbraken vinden plaats wanneer de eigenaar van huis is. Inbrekers willen natuurlijk niet betrapt worden. Daarom kiezen ze vaak voor huizen waar niemand thuis is. Om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is, kan je dus beter een paar lampen aan laten staan als je niet thuis bent.

Ga je op vakantie? Dan kan een lamp met een tijdschakelaar handig zijn. Hiermee stel je in dat een van je lampen iedere dag op een bepaalde tijd aangaat, waardoor het lijkt alsof je thuis bent.

2. Sluit alles goed af

De achterdeur of ramen op de tweede etage: je sluit ze misschien niet af als je naar de sportschool gaat of even snel een boodschap gaat doen. Maar ook als je niet lang van huis bent, kan er ingebroken worden. Zorg daarom altijd dat alles is afgesloten voordat je vertrekt.

3. Kies voor PKVW-gecertificeerde sloten

Heb je oude sloten in je woning? Laat deze dan vervangen door PKVW-gecertificeerde sloten. PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je kunt je gehele woning laten keuren door een erkende slotenmaker om te kijken of er nog andere plekken zijn waarop je betere beveiliging kunt gebruiken.

Kies je voor sloten zonder keurmerk? Dan kan het zijn dat je woonverzekering schadekosten na een inbraak niet of nauwelijks vergoedt. Het goed beveiligen van je huis wordt namelijk als eigen verantwoordelijkheid beschouwd door veel verzekeraars.

4. Zorg voor een overzichtelijke tuin

Als je grote heggen of struiken hebt rondom je huis, is het beter om deze kort te houden. Zo kunnen voorbijgangers en buren je huis beter zien en wordt het dus sneller opgemerkt als er een verdacht figuur rondloopt. Ook is het handig om je tuin goed te verlichten, eventueel met bewegingssensoren. Zo valt het meteen op als iemand je tuin betreedt.

5. Leg dure spullen uit het zicht

Dure computers, iPads, smartwatches of sieraden: het zijn allemaal dingen die inbrekers makkelijk mee kunnen nemen. Als je deze op een duidelijke plek laat liggen, maak je je woning dus een stuk aantrekkelijker voor inbrekers. Zorg dus dat je deze goed opbergt nadat je ze gebruikt hebt, zowel wanneer je thuis bent als wanneer je weggaat.

Hoge kosten door inbraak? Zo voorkom je het

Hoe goed je ook je best doet, een inbraak kan je niet helemaal uitsluiten. Als je spullen gestolen worden of je woning beschadigd raakt , dan kan dat voor veel kosten zorgen. Om ervoor te zorgen dat je naast het missen van waardevolle spullen ook nog een financiële tegenslag te verwerken krijgt, kan het verstandig zijn om een woonverzekering te hebben.

Er zijn verschillende soorten woonverzekeringen, waaronder de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Een opstalverzekering kan vergoeding bieden bij schade aan alle vaste delen van je woning. Bijvoorbeeld bij een gebroken raam of deur. Een inboedelverzekering verzekert de losse spullen die in je huis liggen, zoals je tv en laptop.

Er zijn veel verschillende aanbieders van woonverzekeringen. Voordat je een keuze maakt kan je dus de woonverzekering vergelijken van meerdere verzekeraars. Zo leer je meer over de verschillende premies, polissen en voorwaarden en kies je degene die het beste bij je past.

Een veilig gevoel

Er zijn meerdere voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om je huis te beveiligen. Zo wordt jouw woning een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers en dieven. Bekijk de bovenstaande tips om te zorgen dat je je thuis zo veilig mogelijk blijft voelen.

Lifestyle
  • Unsplash