Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: inbrekers en een Vlaardingse loodgieter.

Inbrekers

De winnaar: inbrekers

Althans, inbraakexperts verwachten dat dit een lucratieve week wordt voor inbrekers. In de eerste elf maanden van dit jaar hielden dieven de benen betrekkelijk stil qua woninginbraken, er vonden er zo’n tweeduizend minder plaats ten opzichte van 2022 (22.000 om 20.000).

Een verklaring voor die daling is dat de criminaliteit zich steeds meer verplaatst naar online. Maar de inbraakschade gaan dieven tussen kerst en oud en nieuw deels inlopen, vreest verzekeraar Interpolis. “Op basis van onze inbraakmeter verwachten we die dagen 60 tot 70 procent meer inbraken dan in de periode voorafgaand aan kerst,” zei inbraakexpert Mireille van den Boom in het AD. U bent gewaarschuwd, neem de nodige maatregelen en zorg ervoor dat de inbrekers voor een dichte deur staan en toch niet in aanmerking komen voor bovenstaande vermelding!

De verliezer: een Vlaardingse loodgieter

Zijn pick-uptrucks werden opgeblazen en er zijn ook aanslagen gepleegd op het bedrijfspand en de woning van een Vlaardingse loodgieter. Vier keer is er dit jaar al een aanslag gepleegd op zijn bezittingen. Iemand wil hem kennelijk iets duidelijk maken en dat is vast niet dat een onlangs aangelegde riolering niet bevalt.

Waarom de aanslagplegers het dan wel op de loodgieter hebben gemunt onderzoekt de politie nog. Ondertussen heeft de burgemeester van Vlaardingen zijn woning en bedrijfspand voorlopig gesloten. Voor de veiligheid van de loodgieter en zijn gezin, maar óók voor die van de omgeving. Overigens zijn er geen slachtoffers gevallen bij de twee incidenten die deze maand plaatsvonden, ook niet bij de eerdere excessen in april. Een klein wonder, aangezien de voordeur en ramen van het huis en bedrijfspand zijn opgeblazen met een explosief.

Misdaad
  • Adobe Stock