Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

MMA-vechter Melvin Manhoef rijdt inbrekers klem: ‘Niet in mijn huis’

Een stel inbrekers koos gisteren de verkeerde woning om hun slagje te slaan.

MMA-vechter Melvin Manhoef rijdt inbrekers klem: ‘Niet in mijn huis’

De politie heeft gisteren drie mannen aangehouden op verdenking van het plannen van een inbraak. De drie zouden van plan zijn geweest om de woning van voormalig MMA-kampioen Melvin Manhoef binnen te dringen. De vechtsporter kreeg het drietal echter in de gaten en besloot in zijn auto de achtervolging in te zetten.

Volgens de buurtbewoner was het een achtervolging op hoge snelheid. “Ik woon een paar honderd meter verderop en de brokstukken liggen in mijn tuin. Er reden hier drie auto’s langs met een rotvaart, ik denk dat ze wel honderd kilometer per uur gingen.”

Uiteindelijk wist Manhoef de mannen klem te rijden in de buurt van Landsmeer. Manhoef sloeg daarna de ruit van hun auto in. De vechtsporter liep daarbij een lichte verwonding aan zijn hand op. “Ik heb ze uit de auto getrokken en op hun knieën gezet’’, vertelt Manhoef aan vechtsportinfo.nl. Daarna wachtte hij tot de politie langskwam om de mannen in de boeien te slaan. In de achterbak van de auto kwamen agenten gereedschap tegen dat frequent gebruikt wordt bij woninginbraken.

Verdacht gedrag

De mannen waren mogelijk al eerder bij de woning van Manhoef komen kijken. Buurtbewoners hadden de auto van de verdachten al eerder een huis in de gaten zien houden. Eén van de mannen zou door de ruiten van een woning hebben getuurd en een stukje papier op de deurpost hebben geplakt.

Misdaad
  • BrunoPress