Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

10 jaar cel voor Sander K. voor verkrachten, wurgen en in stukken snijden van Arina Sasina

De 36-jarige Sander K. uit IJmuiden verdwijnt voor 10 jaar achter de tralies. Ook heeft de rechter tbs met dwangverpleging opgelegd.

Sander K.

Op 21 augustus 2022 werd Arina Sasina als vermist opgegeven. De Oekraïense werkte als sekswerker vanuit Amsterdam, maar was plots van de radar verdwenen. De politie startte een zoekactie en kwam al snel uit bij de 36-jarige Sander K. uit IJmuiden omdat hij een betaalde seksafspraak met Sasina had geboekt.

Na twee dagen zoeken vielen agenten K's woning binnen, waar ze een gruwelijke vondst deden. Het lichaam van Arina werd in stukjes aangetroffen in een paar plastic zakken. "Ik kon het wel in een tapijt rollen", zou hij later gezegd hebben tijdens een politieverhoor, "maar dat is ook weer zo cliché."

Gewurgd

Bij de politie verklaarde K. dat hij de Oekraïense op 18 augustus had vastgebonden aan een fitnessapparaat op zijn zolder. Dit allemaal met wederzijds goedvinden, aldus K, die ook beweerde dat Sasina per ongeluk om het leven kwam door een te strakke tie-wrap rond haar hals. Het was volgens Sander K. dus uit de hand gelopen bondageseks.

Een patholoog verklaarde later dat Asina wel degelijk gewurgd was, maar niet door een tie-wrap. K. wurgde haar met zijn handen. Daarna verkrachtte hij de vrouw, om haar lichaam vervolgens in stukken te snijden. Omdat hij bang was dat zijn dna-sporen onder haar vingers zaten, sneed hij de vingertoppen af en spoelde hij deze door het doucheputje.

10 jaar cel plus tbs

De rechtbank gelooft niks van Sander K's bewering dat het een ongeluk was en legde de IJmuidenaar 10 jaar cel op, plus tbs met dwangverpleging. Tijdens de zaak heeft K. geweigerd mee te werken aan een gedragsonderzoek, maar op basis van andere informatie concludeert de rechter dat K. een stoornis heeft en de kans op herhaling groot is.

Opvallend: de celstraf - K. verdwijnt voor 10 jaar achter de tralies - valt een stuk lager uit dan de 15 jaar cel die het OM 6 juni geëest had. Volgens de rechtbank zou een langere celstraf de tbs-behandeling van Sander K. bemoeilijken.

Misdaad
  • HvN, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst