Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Most wanted-man' Marco Ebben 'gewond geraakt tijdens schietpartij in Turkije'

In 2020 werd Marco Ebben veroordeeld tot 7 jaar celstraf omdat hij volgens justitie en de rechters onderdeel was van de 'Schiedamse cokemaffia'. Sinds november 2023 staat Ebben op de most wanted-lijst van Europol. 

Marco Ebben

Misdaadplatform Crimesite meldt op basis van bronnen dat de Rotterdamse Marco Ebben is neergeschoten in Turkije. Dat zou zo'n twee weken geleden gebeurd zijn. In eerste instantie wilde Ebbens advocaat niks over het toen nog vermeende voorval zeggen, maar afgelopen woensdag heeft hij de liquidatiepoging bevestigd.

Achtervolging

De lokale krant Rijnmond schrijft dat de Nederlander naar verluidt in 'een colonne van drie auto’s reed' toen vier mannen op twee motoren de groep auto's aanvielen met vuurwapens. "In het vuurgevecht dat volgde zou de Rotterdammer zijn getroffen door afgeketste kogels", aldus de berichtgeving.

De 'Most Wanted-man' raakte volgens bronnen gewond aan zijn buik, ribbenkast en hand. In totaal zou Ebben vijf dagen doorgebracht hebben in het ziekenhuis dat hem behandeld heeft. Volgens Ebbens advocaat weet de Rotterdammer niet wie er achter de aanval zit.

Het Nederlandse OM is niet op de hoogte van de schietpartij waarbij Marco Ebben betrokken is geweest, aldus Rijnmond. Ook zou justitie geen weet hebben van de ziekenhuisopname in Turkije.

Ebben zou in 2020 ook al eens doelwit zijn geweest van een aanslag. Toen raakte hij niet gewond.

Internationaal gesignaleerd

Sinds eind 2023 staat Ebben op de most wanted-lijst van Europol. De Rotterdammer heeft nog 13 maanden celstraf openstaan. In 2020 werd hij veroordeeld tot 7 jaar cel omdat hij volgens justitie en de rechters onderdeel was van de 'Schiedamse cokemaffia'.

Zijn vader Henk werd als grote leider gezien, met zoon Marco als zijn rechterhand. Beiden waren betrokken bij de invoer van grote hoeveelheden coke via de haven in Rotterdam. Een operatie waarbij ze hulp kregen van Gerrit G., een omgekochte corrupte douanier.

Marco Ebben werd uiteindelijk gepakt omdat de politie zijn luxe Rotterdamse huurvilla had volgehangen met afluisterapparatuur. In de anderhalf jaar daarvoor hadden de opsporingsdiensten Marco en zijn vader Henk echter al in het vizier. Henk werd uiteindelijk veroordeeld tot meer dan 11 jaar cel. Marco kreeg 7 jaar opgelegd, maar ging er in afwachting van het hoger beroep al in 2019 vandoor. Hij heeft nog 13 maanden cel openstaan in Nederland.

Aanslagen Vlaardingse loodgieter

Recentelijk werd Ebben nog in verband gebracht met de vele aanslagen rondom de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. In Café Rotterdam in Vlaardingen zouden ze ooit met elkaar op de vuist zijn gegaan. Opvallend genoeg meldde Ebben zich ineens bij Omroep Rijnmond om zijn kant van het verhaal te doen.

Uit dat interview: "Luister, ik heb die beste meneer (Van Uffelen, red.) nog nooit van mijn leven gezien, gesproken of wat dan ook. Ik ken hem niet en heb ook niet gevochten. Er is nog nooit iemand geweest die mij een klap heeft gegeven. Ik kom ook niet in cafés."

Misdaad
  • Rijnmond, Crimesite