Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is waarom de OvJ de verkrachting van Naomi door Ali B bewezen acht

Volgens de OvJ is er genoeg bewijs om te concluderen dat de rapper het destijds 20-jarige vermeende slachtoffer heeft aangerand en verkracht. 

Ali B

In augustus 2018 zou Naomi uitgenodigd zijn om op een feest in Heiloo te komen. Ze had destijds een relatie met rapper Sam, die ook aanwezig was. "Ik wil wel dat je mijn matties neukt", zei haar vriend destijds tegen Naomi. Ze dacht dat dit een grapje was, maar had in het huis in Heiloo seks met Sam en rapper Ronnie Flex. Ook bij Ali B zou Naomi seksuele handelingen hebben verricht, maar Ali ontkent alle aantijgingen.

Verklaring Naomi

Volgens Naomi kwam ze in augustus 2018 naar het schrijverskamp in Heiloo om haar vriend Sam te zien. Ook rapper Ronnie Flex was aanwezig en met hem had het destijds 20-jarige meisje al eerder seks gehad. Ze besloot dan ook om op het feest wederom met hem de slaapkamer op te zoeken. Terwijl ze de rapper oraal bevredigde zou Ali binnen zijn gekomen en zijn vingers onverwachts bij haar naar binnen hebben gestoken.

Voorafgaand zou Ali B al twee keer zijn hand in haar broek hebben gestopt terwijl zij een gesprek met hem voerde. Naomi zou tot twee keer toe zijn hand uit haar broek hebben gehaald.

Toen haar vriend Sam uiteindelijk was vertrokken heeft ze Ali toch gepijpt, om er maar vanaf te zijn. Dat staat in de verklaring van Naomi.

Verklaring aanwezigen

Rapper Ronnie Flex, die bij het incident zou zijn geweest, kan zich de avond niet in detail herinneren. Wat hij nog wél weet is dat er een 'akkefietje' ontstond tussen Ali en Naomi terwijl Flex en het meisje met elkaar bezig waren. Ronnie zou het als ongemakkelijk hebben ervaren dat Ali B ineens binnenkwam, maar dat Ali zijn vingers in het meisje stopte heeft hij niet gezien.

Ook rapper Sam, waarmee Naomi ook seks had op het feest, zou hebben verklaard dat Ali binnenkwam in zijn kamer op het moment dat hij seks had met het meisje. Sam zou volgens Naomi een eerdere aangifte hebben tegengehouden. Het vermeende slachtoffer luisterde naar de rapper, omdat ze verliefd was op hem.

In een afgeluisterd gesprek zou Ali B tegen zijn vrouw Breghje hebben gezegd dat het 'woord tegen woord is'. "Juist omdat het een escort was dacht ik, dat is veilig", aldus de rapper destijds. In dit gesprek zou Ali hebben gezegd dat hij zich veilig zou hebben gevoeld, omdat 'ze toch maar een stripper, een webcamgirl was'. Volgens de OvJ is dit een bekentenis.

Nieuwe getuige

Na de eerste zittingsdag op 12 juni meldde zich in de avond een nieuwe getuige. Een vrouw die Naomi aantrof bij de bushalte na afloop van het feest in Heiloo. Ze zou het destijds 20-jarige vermeende slachtoffer op de fiets naar het station hebben gebracht. De OvJ hecht veel waarde aan de verklaring van de getuige en ondanks er delen van het verhaal niet kloppen - Naomi zou eerst blond en blank zijn, later zei de getuige dat ze het niet meer wist - richt de officier zich vooral op de delen die wél kloppen.

Volgens de getuige trof zij Naomi huilend aan bij een bushalte. Naomi zou tegen de vrouw hebben gezegd dat ze uit Almere kwam. Daarnaast zou de getuige het vermeende slachtoffer op de juiste leeftijd hebben geschat. Ook de tijdstippen die de getuige en Naomi noemen komen overeen. Tot slot zou de vrouw met de fiets de volgende dag een collega hebben ingelicht over het verhaal van het vermeende slachtoffer.

De officier van justitie acht door de 'bekentenis' van Ali B en de getuigenverklaring dat bewezen is dat de rapper het meisje in augustus 2018 heeft aangerand én verkracht. Volgens de OvJ is in een zedenzaak dan ook één getuigenverklaring voldoende bewijs om tot deze conclusie te komen.

Entertainment
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst