Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Roy Donders ging he-le-maal los: 'Litertanks met lachgas, xtc en drank'

De stylist van het Zuiden vertelt openhartig over de keerzijde van zijn succes en leven als BN'er.  

Roy Donders

Welke BN'er heeft het tegenwoordig niet? Een boek over ellendige dingen die zich achter de schermen of in het verleden hebben afgespeeld. Ook Roy Donders besluit nu zijn verhaal te doen over een gitzwarte periode aan Panorama en in zijn autobiografie 'Gewoon Royke'. Hier doet de stylist een boekje open over zijn drugsgebruik en het feit dat het voor hem op een gegeven moment allemaal niet meer hoefde.

Bekendheid, feesten en drugs

Bekende mensen als André Hazes jr., Katja Schuurman en Tygo Gernandt kwamen ooit in de knoei met de verdovende middelen. En ook Roy beleefde moeilijke momenten door alle aandacht die komt kijken bij het zijn van een BN'er. Zo beschrijft Royke in zijn boek hoe er bussen met mensen langs zijn huis kwamen. "Iedereen trekt aan mij, iedereen wil wat van mij", aldus Roy.

In de autobiografie vertelt hij hoe het ineens veel slechter ging in zijn leven. Zijn opa en oma kwamen te overlijden, zijn winkel - daar verkocht hij onder andere zijn bekende huispakken - Rojami's ging failliet, zijn relatie liep stuk én aan zijn televisieserie kwam een eind. Dit betekende ook een einde aan alle aandacht die hij voorheen in extreme mate kreeg. Deze vrije tijd, je voelt 'm al aankomen, vulde de Stylist van het Zuiden op met feesten.

Toen hij werd gevraagd voor verschillende televisieshows zoals Expeditie Robinson wist Royke langzaamaan weer wat op te leven. Maar toen kwam het coronavirus en ging het weer flink mis. De stylist zag het destijds niet meer zitten en er gingen zelfs gedachten door zijn hoofd heen dat het allemaal helemaal niet meer hoefde. Het eerdere feestgedrag liep helemaal uit de klauwen en Roy ging steeds meer middelen gebruiken bij het feesten. In een interview met Panorama vertelt de stylist hoe hij in die moeilijke periode alleen maar zin had in 'feesten, drinken en drugs': "Zo waren er genoeg weekenden waarin de ene na de andere fles lachgas erdoorheen ging, om maar wat te noemen."

Royke is terug

Inmiddels is Roy Donders weer helemaal terug van weggeweest. Hij is al jaren gelukkig met Michelle Bibi, met wie hij samen een dochtertje heeft: Romi. Onlangs was er echter wel weer een tegenslag voor Royke, want zijn cosmetisch kliniek aan huis bleek behandelingen te doen die de voormalig huispakkenontwerper helemaal niet mocht doen. De kliniek blijft dan ook nu maar even gesloten.

Maar, er was ook goed nieuws. De realityshow van Roy 'Roy Donders Altijd Wat Bijzonders' krijgt een nieuw seizoen. Royke en zijn Michelle zullen eind deze maand alweer te zien zijn op TLC en Discovery+. Voor de liefhebber, zullen we maar zeggen.

Deze week in Panorama 20 het hele interview met Roy Donders. Koop 'm in de winkels of online via Blendle.

Entertainment
  • Gewoon Royke
  • Clemens Rikken