Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilders wil aangifte doen tegen Timmermans naar aanleiding van dreigende speech 

De speech van Timmermans schoot bij de PVV-leider in het verkeerde keelgat. 

Wilders

PVV-leider Geert Wilders is van plan om aangifte te gaan doen tegen Frans Timmermans. Zo liet hij weten op X. Dit wil de leider doen naar aanleiding van een speech die Timmermans gaf op een ledencongres van GroenLinks-PvdA in Apeldoorn.

De speech die Timmermans van de linkse combinatiepartij gaf tijdens het congres was volgens Wilders dreigend. Timmermans richtte zich in zijn toespraak tegen de leider van de radicaal-rechtse partij.“Mensen, onze taak is helder. Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt." De speech van Timmermans was van tevoren gedeeld met journalisten. Hierin was de tekst net iets anders. Zo stond hierin ‘niet nalaten’, in plaats van ‘niets nalaten.’

De tekst van Timmermans schoot bij Wilders in het verkeerde keelgat. Hij zag de speech als een bedreiging. “Niets nalaten? Niets? Dus ook geen geweld? Ik ga aangifte doen”, schreef hij op X.

Reactie Timmermans

Of Wilders daadwerkelijk aangifte gaat doen? Timmermans neemt het in ieder geval niet zo serieus. "Dit doet Wilders altijd als hij kritiek krijgt. Dan slaat hij om zich heen."

De politicus zegt in een verklaring dat hij bovendien helemaal niet tot geweld wilde oproepen. “Mijn middelen zijn altijd parlementair en niets anders. Iedere andere suggestie werp ik verre van me."

Nieuws
  • NOS, RTL
  • NL Beeld