Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wederom verdachte (62) aangehouden in 35 jaar oude vermissingszaak

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat er een 60-jarige man was aangehouden in een bijna 35 jaar oude cold case-zaak. Vandaag is er opnieuw een verdachte aangehouden in de zaak rondom Duncan Zwakke.

Duncan Zwakke

De politie meldt dat het zou gaan om een 62-jarige man uit de Gelderlandse stad Zutphen. Tevens ook de stad waar Duncan Zwakke op dinsdag 17 oktober 1989 voor het laatst gezien werd. De 62-jarige Zutphenaar is de tweede verdachte die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning en/of dood van de destijds 31-jarige Zwakke.

Duncan is al bijna 35 jaar spoorloos verdwenen en behoort daardoor tot één van de prominente cold cases van ons land. Een cold case-zaak is een ernstig en onopgelost misdrijf waarop een straf staat van minimaal 12 jaar gevangenisstraf. De politie is nog altijd druk met het oplossen van deze zaken, waaronder de zaak rondom Duncan Zwakke. Er lijkt na jaren nu eindelijk een mogelijke doorbraak te zijn in de vermissingszaak.

Twee aanhoudingen

Maandag werd er een 60-jarige man in de plaats Eerbeek aangehouden en dinsdag volgde een tweede arrestatie. De politie meldt dat beide mannen nog zijn ingesloten en de komende tijd worden verhoord.

Onlangs deed de politie al onderzoek in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen. Volgens Omroep Gelderland zouden ze hier in een kelder sporenonderzoek hebben uitgevoerd. Daarnaast werd er ook al in de rivier de IJssel een sonarboot ingezet om mogelijke sporen te vinden die konden leiden naar de vermiste Duncan Zwakke.

Volgens de NOS zou Zwakke al eerder op een cold case-kalender van de politie zijn gedeeld. Op deze kalender zou hebben gestaan dat Duncan Zwakke vermoedelijk iets deed met drugs.

Duncan Zwakke.

15.000 euro

"Het lichaam van Duncan is nooit gevonden nadat hij plotseling verdween. Voor zijn familieleden en vrienden is dit, ook na vele jaren, nog steeds een ingrijpende en heftige situatie", schrijft de politie. Zij benadrukken daarnaast hoe belangrijk elke tip 'ook na zoveel jaren' kan zijn voor het onderzoek. Ook meldt de politie dat er nog altijd een behoorlijk geldbedrag, van 15.000 euro, openstaat voor degene met de gouden tip.

Misdaad
  • Politie.nl, Omroep Gelderland, NOS
  • Politie.nl