Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Gevangene dagenlang gemarteld en verkracht in gevangenis Antwerpen'

Het slachtoffer werd dinsdagavond zwaargewond en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Gevangene

Verschillende Belgische media, waaronder De Standaard, schrijven over de gebeurtenis in de Antwerpse gevangenis. Volgens hen zouden de celgenoten van het slachtoffer hem mishandeld hebben, omdat ze er vanuit gingen dat de man vastzat wegens pedoseksuele handelingen.

Uitwerpselen eten

De Standaard schrijft dat de man gruwelijk is behandeld door zijn celgenoten. Zo zou hij onder andere zijn verkracht met een bezemsteel en werd hij daarnaast nog zwaar toegetakeld. Ook zou de man de poep van zijn medegedetineerden hebben moeten eten op een boterham. Gazet van Antwerpen laat weten dat deze mishandelingen ook nog zouden zijn gefilmd door de celgenoten. Het slachtoffer werd op dinsdagavond zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Poging tot moord

Volgens de media van onze zuiderburen zat de man niet vast wegens kindermisbruik, maar zat hij in voorarrest wegens een poging tot moord op de nieuwe partner van zijn ex. De celgenoten van het slachtoffer zijn opgepakt en het parket Antwerpen is een onderzoek gestart naar deze zaak.

De mishandelingen begonnen tijdens een staking van de Antwerpse gevangenis. De gevangenissen zouden al een jaren overbevolkt zijn en er zou te weinig bewaking ingezet kunnen worden. Echter begon de nachtmerrie van het slachtoffer al vóór deze staking en eindige deze toen de staking ook inmiddels alweer voorbij was. De man werd in totaal drie maanden zwaar mishandeld.

"Een direct gevolg van wat wij als vakbonden al jaren van de daken schreeuwen: 'Dit loopt fout!' De overbevolking en onderbezetting van personeel hebben ervoor gezorgd dat er een gruwelijk tafereel is ontstaan waarover wij, de representatieve vakbonden, een persconferentie willen geven", aldus de vakbonden van het gevangeniswezen tegen De Standaard.

Ook de Belgische minister van Justitie Paul van Tigchelt heeft gereageerd op de gebeurtenis: "Het gevangeniswezen is een intern onderzoek gestart om na te gaan of alle geldende procedures correct werden toegepast."

Hoe het inmiddels met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Misdaad
  • De Standaard, Gazet van Antwerpen
  • Adobe Stock