Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Man met kilt steekt antiek in zijn hol en zet spullen daarna terug in de schappen'

Of 'ie z'n doedelzak ook zo behandelt is niet bekend.

Kilt

Er lopen wat figuren rond op deze aardkloot. Zo ook in Texas, de 'Lone Star State' in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar werd vorige week een 60-jarige kerel opgepakt omdat hij via de beveiligingscamera's in een winkel betrapt was op behoorlijk vunzig gedrag.

Op 15 februari kregen agenten een melding van meerdere bezorgde burgers. De bellers gaven informatie door vanuit de Antique Outlet Mall, een verzameling antiekverkopers in een overdekt winkelcentrum. Daar liep volgens meerdere getuigen een man rond in een kilt, zo'n Schotse mannenrok.

Ranzig

Die kilt an sich was niet het probleem. Het feit dat de man volgens de beschuldigingen stukken antiek uit de schappen pakte, ze onder z'n mannenrok deed en de koopwaar even in zijn hol stak wel. Daarna zou hij de spullen weer terug hebben gezet waar ze vandaan kwamen. Dit deed hij naar verluidt bij meerdere kraampjes.

Volgens het platform Law&Crime stopte de man - later geïdentificeerd als Mitchell V. - onder meer een make-up borstel, een stuk gereedschap, een antieke flessenopener en een tabaksblikje in z'n achterste. Alle items zijn achteraf uit de schappen gehaald en weggemieterd omdat er poep op zat.

De manager van de antiekhal zei in een interview met een lokaal mediaplatform dat ze Mitchell eerder heeft gezien in het winkelcentrum. Volgens haar liep hij toen 'urenlang' langs alle kraampjes. Of hij de koopwaar toen ook voorzag van een 'bruine stempel' is niet duidelijk, maar als wij spullen hadden gescoord bij de betreffende antiekwinkel zouden we toch even checken of roest wel echt roest is...

V. is opgepakt en wordt verdacht van meerdere criminele feiten. Als de man in kilt schuldig wordt verklaard moet hij naar verwachting ook een boete betalen om de met poep besmeurde artikelen te vervangen.

Bizar
  • Law&Crime
  • Adobe Stock