Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man feest nog vier dagen door nadat hij in z'n hoofd geschoten is

Over een kater gesproken...

Schotwond

Een universitaire student in Brazilië moest met spoed geopereerd worden nadat werd vastgesteld dat hij delen van een kogel in zijn hoofd had. Het bijzonder was dat Mateus Facio, zoals de knaap heet, helemaal niet doorhad dat hij in zijn hoofd geschoten was. Dat schrijft Screenshot Media.

Facio ging naar het ziekenhuis omdat hij last had van spasmen. In andere woorden: onwillekeurige bewegingen, pijn en problemen met de motoriek. Vooral de armen van de Braziliaanse student vlogen af en toe de lucht in.

Dagen door gefeest

Toen hem gevraagd werd naar zijn hoofdwond, vertelde Facio dat hij die vier dagen had opgelopen. Hij was in de veronderstelling dat hij een steen tegen zijn hoofd had gekregen in Rio de Janeiro. Dat deed zeer, maar niet zo erg dat hij het een doktersbezoekje waard vond.

In dagen na zijn verwonding pakte hij zijn leventje ook gewoon weer op. Ja, het was een pijnlijke plek op z'n kop, maar dat weerhield hem er niet van om lekker te gaan zwemmen met zijn vrienden. Ook is hij naar het strand geweest en heeft hij diverse feestjes bezocht.

Uiteindelijk kwam hij er meer dan 300 kilometer verderop pas achter dat er iets niet helemaal in de haak was. Dat gebeurde tijdens een tripje naar Juiz de Fora, een stad in het zuid-oosten van Brazilië. Facio's armen begonnen willekeurig te bewegen. Maar ook toen had de student nog niet door dat de spasmen iets te maken hadden met zijn hoofdwond.

Geluk bij een ongeluk

In het ziekenhuis kreeg Facio eindelijk te horen waar zijn klachten vandaan kwamen. Hij bleek te zijn beschoten in zijn hoofd en de stukjes kogel zaten nog in zijn hersenen. Flavio Falcometa, de neurochirurg die de Braziliaan heeft behandeld, legt uit hoe het kon dat de kogelfragmenten in zijn hersenen ervoor zorgden dat hij onvrijwillig bewegingen maakte met zijn ledematen.

"Een deel van de kogel penetreerde zijn hersenen, waardoor het voor druk heeft gezorgd in een bepaald gebied dat bewegingen van de armen regelt", aldus Falcometa. "Als het stuk kogel een paar millimeter naar links of rechts was gegaan, had hij waarschijnlijk een serieus probleem gehad. Dan kon hij mogelijk zijn arm of zelfs zijn halve lichaam niet eens meer bewegen."

De neurochirurg zegt dat de student een groot risico heeft gelopen, maar er waarschijnlijk in twintig tot dertig dagen weer helemaal bovenop is. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies gebeurd is en wie Facio in zijn hoofd heeft geschoten. Het onderzoek loopt nog.

Bizar
  • Screenshot Media, Indy100
  • Adobe Stock