Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Epoxy Giethars, ontdek hét DIY-fenomeen van dit moment

Wie ieder jaar weer achter z'n oren moet krabben voor het bedenken van een origineel cadeau voor een DIY-liefhebber, mag gerust even doorlezen. Ben jij ook telkens weer op zoek naar iets acceptabels en valt dat lang niet mee, dan mag je het nieuwe fenomeen 'Epoxy Giethars' echt niet overslaan. Verras je vrouw, man, dochter of zoon met een pakket waar hij/ zij direct mee uit de voeten kan. Het internet staat er namelijk momenteel écht vol mee, onder de noemer 'Resin Art'. Wat dat is en wat de begunstigde hiermee kan, dat vertellen wij je hier.

Epoxy

Wat kun je allemaal doen met Epoxy Giethars? 

Allereerst, wat is epoxy giethars precies? Epoxy Giethars is een veelzijdig goedje; deze polymeer/ kunststof is in vloeibare vorm te gebruiken en hardt snel uit. Epoxy giethars leent zich voor het zelf ingieten van allerlei soorten mallen en dus voor het maken van uiteenlopende objecten en siervoorwerpen. Maarrr, dat is lang niet niet alles: aan de epoxy giethars kun je eerst zelf decoratie toevoegen, Schelpen, bloemen, bierdopjes, kralen, knikkers, glitters; noem het maar op of je kunt het vereeuwigen in epoxy giethars.

Instagram, Pinterest en Facebook staan boordevol waanzinnige voorbeelden en DIY-tips van en over 'Resin Art'. De riviertafels, gemaakt met epoxy, op de socials vliegen je om de oren; de een nog fraaier dan de ander. Maar ook oorbellen, of bijzondere kunstobjecten met gave kleureffecten worden gewoon zelf gemaakt door de echt DIY-fan.

Fröbelen met Epoxy Giethars 

Geef de begunstigde overigens ook een setje handschoenen en een keukenschort, want Epoxy Giethars krijg je liever niet op je huid en kleding. Haal de spullen, ook de decoraties en alles wat erbij komt kijken, bij een heuse Epoxywinkel. Hier is alles verkrijgbaar om aan de slag te gaan met epoxy of DIY-gebied; van decoraties tot speciale verfsoorten die matchen met epoxy gebruik.

Serieus aan de slag met Epoxy 

Zoals gezegd is epoxy een veelzijdig goedje, niet alleen worden er de meest uiteenlopende DIY-voorwerpen van gemaakt; het is ook op de vloer te gebruiken. Gietvloeren van epoxy komen we vooral tegen op garagevloeren. De epoxylaag beschermt de vloer op alle fronten tegen vuil zoals olie of zuren en de vloer is geweldig goed schoon te maken. In de woonkamer wordt het minder snel gebruikt (het is wel mogelijk), omdat er dan beter voor een echte gietvloer gekozen kan worden die vele malen dikker wordt aangebracht. De epoxy gietvloer wordt namelijk ultra dun aangebracht; minder dan 1 mm zelfs.

Om een garagevloer te behandelen dient deze uiteraard geheel stofvrij gemaakt te worden en als het kan geëgaliseerd te worden met Egaline bijvoorbeeld (een betonmortel). Hierna kan de afwerking plaatsvinden met een epoxycoating. Bij gebruik van epoxy moet je altijd rekening houden met de snelle droogtijd. Ga je dus kleur mengen, doe dit dan bij een hoeveelheid epoxy die binnen een half uur op te gebruiken is, want anders is het al uitgehard.

Lifestyle
  • Epoxywinkel.nl