Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peaky Blinders-acteur Paul Anderson opgepakt met crack, coke, pep en meer

BY ORDER OF THE PEAKY BLINDERS!

Peaky Blinders

Ook in het echte leven blijkt Paul Anderson - in de serie Arthur Shelby Jr., de broer van Peaky Blinders-hoofdpersoon Thomas Shelby - geen lieverdje. De 45-jarige acteur werd eind vorig jaar op Tweede Kerstdag in een café gearresteerd. Dat schrijft Britse tabloid The Sun.

De politie kwam af op een melding van iemand die 'chemisch' zou hebben geroken. De man in kwestie bleek acteur Paul Anderson. Na zijn arrestatie vond de politie naar verluidt coke, crack (rookbare cocaïne), amfetaminen (speed), diazepam (Valium) en pregabaline (middel tegen epilepsie/zenuwpijn). Kortom, een complete apotheek. Vorige week donderdag verscheen Anderson voor de rechtbank, waar hij 'schuldig' pleitte.

'Stapt vaak in zijn rol'

Hoewel de Peaky Blinders-ster toegaf dat de drugs van hem waren, liet hij via zijn advocaat weten 'geen gebruiker' te zijn. De raadsman stelde dat Anderson vaak herkend wordt en dan 'in zijn rol stapt' om de fans een plezier te doen.

"Vanwege de levensstijl die hij leidt, bieden mensen hem vaak verleidingen aan", aldus de advocaat in MailOnline. "Hij bevond zich in een ongelukkige positie en had de kracht moeten hebben om nee te zeggen." Anderson werd veroordeeld tot een geldboete van meer dan anderhalf duizend euro.

Film

Paul Anderson speelt Arthur Shelby in Peaky Blinders, een Britse BBC-serie over een criminele bende uit Birmingham die kort na de Eerste Wereldoorlog actief was. Thomas Shelby, gespeeld door Oppenheimer-acteur Cillian Murphy, trekt de kar, maar ook Anderson speelt een belangrijke rol in de avonturen van de Shelby's. De serie startte in 2013 en telt in totaal 36 afleveringen verdeeld over 6 seizoenen.

Hoewel het verhaal van de criminele Britse bende redelijk afgerond is, komt er nog wel een Peaky Blinders-film aan. Scenarioschrijver en filmregisseur Steven Knight - ook verantwoordelijk voor de BBC-serie - is op dit moment bezig met het script voor de blockbuster.

Entertainment
  • RTL Nieuws, The Sun, MailOnline
  • NL Beeld / Wenn