Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dierentuin komt met nieuw plan om scheldende papegaaien te heropvoeden

Koppie krauw, teringhond!

Papegaaien

Het Lincolnshire Wildlife Centre in Groot-Brittannië zit nog steeds met een aantal scheldende, gevederde hufters in z'n maag. Vijf grijze roodstaartpapegaaien werden in 2020 gedoneerd aan het dierenpark. Echter kamen verzorgers er al rap achter dat de dieren een woordenschat hadden waar de gemiddelde aso nog een puntje aan kan zuigen.

Billy, Eric, Tyson, Jade en Elsie, zoals de papegaaien heten, werden daarom apart gezet. Er lopen namelijk nogal wat kinderen in het park en de beesten riepen niet alleen 'f*ck off' tegen mensen, maar spoorden bezoekers ook aan om elkaar te vernederen. Ze lachten er zelfs om. Iets dat ook aangeleerd is, omdat dit waarschijnlijk vaak de reactie is van degene die wordt uitgescholden.

Nieuw plan

Inmiddels zijn er drie nieuwe papegaaien gedoneerd, die stuk voor stuk nog vuilere scheldwoorden uitkramen. Hun namen: Eric, Captain en Sheila. Een nieuwe strategie moet ervoor zorgen dat de in totaal acht vogels inburgeren in de groep van 92 'normale' grijze roodstaarten. De beesten worden nu losgelaten bij de rest van de populatie in het park.

De baas van de dierentuin, Steve Nichols, zegt tegen CNN dat hij hoopt dat de vogels dan geluiden 'zoals het gepiep van een magnetron of een vrachtwagen die achteruitrijdt' aanleren.

Dat lijkt tot nu toe goed te gaan, al zullen ze hun gescheld nooit helemaal afleren, aldus Nichols. Klachten van bezoekers zijn er in ieder geval nog niet geweest en er staan waarschuwingsborden. Bovendien 'horen we meer mensen tegen de vogels vloeken, dan andersom', stelt de dierentuinbaas.

Toch geeft Steve Nicols toe dat de acht ondeugende vogels mogelijk hun woordenschat aan de rest van de groep overbrengen in plaats van andersom. In dat geval kampt het park met bijna honderd scheldende papegaaien. Prima publiekstrekker, lijkt ons.

Bizar
  • CNN
  • Adobe Stock