Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie: Van G. was klusjesman voor de politie én voor drugslabs

Daniel van G. (44) uit Nuth is al enige tijd een ondernemer die wordt ingehuurd door de politie voor allerhande klusjes. Maar hij leidt volgens justitie een dubbelleven: de handige Limburger zou namelijk ook een technische hoofdrol spelen in de drugswereld. Tot hij in september 2023 wordt gearresteerd terwijl hij op het politiebureau aan het werk is. Panorama heeft exclusief de hand weten te leggen op vertrouwelijke informatie uit het strafrechtelijke onderzoek.

Daniel van G.

Het diepe zuiden van Nederland kan, ook door de ligging aan de grens met België en Duitsland, met recht gezien worden als dé plek voor de productie van en handel in verdovende middelen. Praktijken waarmee bakken met geld verdiend kunnen worden.

Het is 14 september 2023 als Daniel van G. zoals bijkans iedere doordeweekse dag aan het werk is. Hij is dan sinds enige tijd eigenaar van een bedrijf in onder andere aandrijftechniek en het reviseren van elektromotoren, gevestigd op een bedrijventerrein in de Heerlense wijk Hoensbroek. De inwoner van het verderop gelegen plaatsje Nuth heeft in zijn jongere jaren aan de toenmalige mts gestudeerd, waardoor hij technisch goed onderlegd is.

Daniel van G.

Van G. is op die desbetreffende donderdag ingehuurd door de Limburgse politie voor een klus op het politiebureau aan de Stationstraat in het centrum van Heerlen. Nietsvermoedend loopt de veertiger daar rond om in opdracht werkzaamheden te verrichten. Plots verandert zijn leven van het ene op het andere moment: Daniel van G. wordt een paar minuten voor één uur ’s middags prompt in de boeien geslagen. Nota bene in het gebouw waar ook de recherche zit.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

De compleet verbouwereerde Daniel van G. moet terstond noodgedwongen zijn gereedschap uit handen laten vallen en verdwijnt snel achter slot en grendel. Zijn klus kan hij niet meer afmaken. Wat de Limburger dan nog niet weet, is dat de opsporingsdiensten hem al geruime tijd in de gaten hebben gehouden. Reden: volgens justitie heeft hij zich, naast zijn reguliere werkzaamheden, op grootschalige wijze met criminele praktijken beziggehouden. Om een luxer leventje te kunnen leiden dan hij zich eigenlijk kan veroorloven.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Politie