Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Betoverend tuinfeest: creëer magische sferen met LED prikkabel verlichting

Een tuinfeest organiseren is altijd goed. Heerlijk met vrienden, familie en wellicht de buren het glas heffen op een bijzondere gelegenheid en dan lekker dansen op het terras. Onmisbare elementen voor een dergelijk feest zijn de hapjes, drankjes, muziek en natuurlijk de verlichting.

LED

Met een prikkabel voor buiten met energiezuinige LED lampjes kun je de tuin snel, feestelijk en prachtig decoreren. Bovendien biedt een dergelijke kabel veel mogelijkheden, aangezien ze te koppelen zijn.

LED lampjes, perfect voor een tuinfeest 

Denk je tuinfeest, dan zie je vast al van die gezellige op gloeilamp lijkende lampjes tussen de keuken en schuur hangen. Dit zijn echt de ultieme lampjes voor een feestje. Ze geven veel licht, waardoor je zicht hebt op waar je loopt, terwijl ze de avondlucht betoverend laten zijn. Er is een ruime keuze aan kleuren om je feest perfect te maken. Zo kun je een Oranje sportfeest verlichten met oranje lampjes of juist rood, wit en blauwe. Of een combinatie van beide. Een discotuinfeest voor je tiener mag een regenboog aan kleuren bevatten, terwijl het barbecue feest best voorzien mag zijn van warmgeel licht. Door met kleuren te spelen, kun je het thema van het feestje extra luister bij zetten.

Romantisch verlicht terras

Geef je geen tuinfeest, maar wil je wel iets bijzonders doen met je tuin voor dat romantische etentje onder de overkapping? Met warme verlichting creëer je al snel een dergelijke sfeer, aangezien dit licht lijkt op kaarslicht. Breng de verlichting rondom de pergola aan, zodat er een zit plekje van magisch licht ontstaat. Versier de bankschommel, zodat je samen schommelt tussen dansende lampjes. Je kan deze verlichting ook gebruiken voor een dinerparty op het terras.

Stevig, dus makkelijk te vormen

Je kan de prikkabels gewoon ophangen als een slinger, maar je kan er nog veel meer mee doen. Wanneer je lichtsnoeren om een boom wil wikkelen of straks langs de hoekige vormen van een raam of gevel wil aanbrengen, dan wil je wel zeker weten dat het snoer dit aankan, zonder te breken. Kies daarom voor professionele verlichting, want deze lichtsnoeren zijn gemaakt van flexibel, maar stevig rubber. Dit is tevens perfect voor buiten, want er kan geen water bij de elektriciteit komen. Laat je fantasie de vrije loop en versier de tuin en gevel van de woning gemakkelijk en professioneel.

Maar 1 stekker nodig

Om de hele tuin (of dakterras) te kunnen verlichten heb je uiteraard meer dan één lichtsnoer of prikkabel nodig. Bij gewone snoeren zal je dus verlengsnoeren nodig hebben om al die stekkers van stroom te kunnen voorzien. Kies je voor een professionele LED prikkabel, dan zijn al die zorgen voorbij. Vooral als de snoeren aan elkaar te koppelen zijn via een vernuftig systeem. Eén stekker in het buitenstopcontact is voldoende om je huis, tuin en, als je in een gekke bui bent, de schuur, garage of straat van betoverende lichtjes te voorzien. Je kan zoveel snoeren met elkaar combineren als je zelf wil. Hoe tof is dat!

Energiezuinig

Wanneer je ervoor kiest om de tuin helemaal te verlichten en een deel van het huis, dan wil je dat wel energiezuinig doen natuurlijk. Daarom kies je voor LED verlichting. Het is al jaren bekend dat LED veel minder energie verbruikt dan een ‘gewone’ gloeilamp of halogeenlamp. Om precies te zijn bespaar je met LED ten opzichte van een halogeenlamp 85% energie en ten opzichte van een gloeilamp 90%. Bovendien kun je rekenen op honderden uren lichtplezier. Welk feestje je buiten van magische sferen gaat voorzien, zorg dat je dus LED verlichting gebruikt.

Combineren en versieren

Ieder feestje verdient de mooiste verlichting. Dat geldt voor een tuinfeest, maar ook voor kerstversiering langs de gevel of het ‘dak’ van verlichting over de straat voor een straatfeest. Door te spelen met kleuren en kleurovergangen zorg je er meteen voor dat iedereen betoverd wordt. De sfeer zal er daardoor meteen goed in zitten! Muziekje erbij, of juist een silent disco met koptelefoons, lekker drankje en hapjes en je hebt al een feestje waar iedereen het nog lang over zal hebben. Een prikkabel met gele, witte, warme, blauwe, oranje, rode, groene, paarse of juist een regenboog aan lampjes hang jij overigens gemakkelijk op. En doordat je ze kan koppelen blijven er nog genoeg stopcontacten over voor de muziekinstallatie of het projectiescherm. Laat die (sport)zomer maar komen en geniet van je magisch verlichtte tuin die de sfeer van het feestje helemaal zal omarmen.

Dit artikel kwam tot stand met Lichtsnoerbuiten.com

Lifestyle
  • Unsplash