Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een kookeiland voor elk huis: tips voor een geslaagde keukenupgrade

Staat het upgraden van je keuken op korte termijn bij jou op de agenda? Of je nu gaat voor een complete verbouwing of voor een bescheiden renovatie, het realiseren van een kookeiland is in beide gevallen een uitstekend idee. Want naast dat dit een erg praktische investering is, oogt het hebben van een eigen kookeiland ook meteen enorm stijlvol. Het is slim om je hier alvast wat meer in te gaan verdiepen en alle mogelijke ontwerpen en opties op een rijtje te zetten.

Kookeiland

Meet de beschikbare ruimte voor het kookeiland altijd goed op 

Ga je aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe keuken van je dromen? Dan is het opmeten van de beschikbare ruimte bij jou in huis een van de eerste dingen waar je mee aan de slag gaat. Alleen op deze manier kan je veel gerichter aan de slag met het ontwerpen en kun je dus ook veel beter alle nodige elementen uitzoeken. Zo komt het kookeiland perfect tot zijn recht en heb je nog steeds voldoende ruimte om er omheen te lopen of om een aantal barkrukken neer te zetten. En dat verhoogt het wooncomfort des te meer.

Wat voor soort sfeer zet je het liefste neer in de keuken in huis? 

Tijdens het ontwerpen komt natuurlijk ook het leukste gedeelte aan bod. Je kunt in het ontwerp goed je eigen smaak terug laten komen. Zo ook voor de kleur en materialen van het kookeiland. Heb je altijd al gedroomd van een keukenblad van marmer? Ga je voor een luxe twist met kastjes van eikenhout? En ga je het liefste voor gemak met een kokendwaterkraan? Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar je voor kunt kiezen op het moment dat de ontwerpfase in volle gang is. Weet je op dit moment al goed wat voor soort materialen je terug wilt laten komen in het ontwerp?

Upgrade het kookeiland met een waanzinnige wijnklimaatkast en lekker veel opbergruimte 

Maar er zijn nog een aantal andere elementen waar je over na kunt denken als er een kookeiland bij jou in huis komt. Je hebt namelijk ook ineens de mogelijkheid om een wijnklimaatkast te realiseren. Hierdoor kun je jouw favoriete flessen op de perfecte temperatuur houden en het ziet er natuurlijk ook nog eens geweldig uit. Ideaal als je regelmatig vrienden of familie over de vloer krijgt voor een etentje. Een wijnklimaatkast kan perfect worden verwerkt in het design van het kookeiland, wat zorgt voor een erg strak totaalplaatje. Niet zo gek dus dat veel woningbezitters vaak voor deze optie kiezen.

Voor iedere woonstijl is er een passend kookeiland te realiseren 

Het maakt niet uit naar wat voor stijl in de keuken je voorkeur het meeste gaat. Er is altijd wel een geschikt kookeiland te realiseren dat haarfijn aansluit op je wensen en eisen. Breng daarom voor jezelf even in kaart wat voor soort stijl je het liefste terug laat komen. Denk daarbij aan klassiek, industrieel of modern. Door slim gebruik te maken van de juiste kleuren en materialen, kun je gemakkelijk de door jou gewenste woonstijl in de keuken terug laten komen.

Laat je altijd goed adviseren door een specialist van een keukenwinkel 

Tijdens het ontwerpen van de keuken is het zeker geen overbodige luxe om een gesprek in te plannen met een adviseur. Een specialist in de keukenwinkel kan je erg goed vertellen over alle ontwerp-opties die er zijn en kan de keuken netjes voor je intekenen. Ook krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke materialen waar je uit kunt kiezen en er wordt netjes rekening gehouden met het budget dat je in gedachten hebt voor deze investering. Daarnaast kan een keukenadviseur je voorzien van handige tips waar je misschien zelf niet aan gedacht had.

Lifestyle
  • Keukenkampioen