Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gaat Ellie Lust een rol spelen in de zaak rondom de vermeende verkrachting van Maxime Meiland?

Bij beide partijen worden de messen intussen geslepen. En nu lijkt ook Ellie Lust een rol te gaan spelen in de kwestie tussen Maxime Meiland en de man die ze beschuldigt van verkrachting.

Ellie Lust

In maart 2023 bracht Maxime een biografie uit met daarin een passage over misbruik. De Meiland-telg stelt in het boek dat ze verkracht is door een 'ex-bajesklant' toen ze 15 jaar was.

De man in kwestie wist direct dat het over hem ging. Alleen vertelde hij in weekblad Story zijn eigen versie van de gebeurtenissen van die bewuste avond. Volgens de vermeende dader was er echter totaal geen sprake van verkrachting en waren er zelfs getuigen bij. Maxime zou hem nu misbruiken om haar eigen boek te verkopen, en dus klaagt hij de reality-ster aan wegens smaad en laster. Hij heeft daarvoor de bekende slachtofferadvocaat Peter Schouten in de arm genomen.

Ellie Lust

Maxime heeft op haar beurt ook een slachtofferadvocaat ingeschakeld, namelijk Sébas Diekstra. Dit terwijl zíj́ juist degene is die wordt aangeklaagd. Of het inschakelen van een slachtofferadvocaat in zo'n geval een goede zet is, daarover zijn de meningen ongetwijfeld verdeeld.

"Via de media heb ik moeten vernemen dat mijn gewaardeerde collega Diekstra Maxime gaat bijstaan", zegt Peter Schouten in de Telegraaf. "Sébas kom ik vaak in het veld tegen; we zijn namelijk beiden slachtofferadvocaat. Ik denk alleen niet dat het gepast is dat Maxime in deze situatie in de slachtofferrol kruipt, als ze dat van plan is."

Daarnaast onthult Schouten dat hij graag een mediation-gesprek wil tussen de beide partijen. De advocaat wil daarvoor Ellie Lust inschakelen als bemiddelaar. Nederlands' bekendste politieagente heeft zelf al ja gezegd, dus nu is het afwachten of Maxime en Diekstra ook akkoord gaan.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Heukers Media