Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ellie Lust: 'Verbied vluchten naar steden als Barcelona of Parijs'

We moeten maar gewoon wat vaker de trein pakken, aldus de voormalig politieagente.

Ellie Lust

Een kort citytripje naar de stad der liefde Parijs of het zonnige Barcelona? Het zou verboden moeten worden, als het aan Lust ligt. Althans, ernaartoe vliegen. In De Leeuw Lult Verder, de podcast van Paul de Leeuw, oppert de tv-persoonlijkheid met het karakteristieke kort-pittige kapsel dat we voortaan maar de trein moeten pakken.

Niet meer koffie drinken in Barcelona

"Waar we eigenlijk zouden moeten gaan beslissen om níet meer koffie te gaan drinken in Barcelona, denk ik dat die discipline nog ver te zoeken is", aldus Lust. Volgens haar hebben we de afgelopen tijd 'een grote boodschap' gekregen. Welke dat is? Dat we beter voor de aardkloot moeten zorgen. Lust: "Anders worden we geconfronteerd met dit soort pandemieën."

De kort-pittige ex-agente is echter van mening dat 'de discipline nog ver te zoeken' is. En dat mensen inmiddels weer rustig in het vliegtuig stappen voor een weekendje Parijs of andere Europese bestemming - na eerst een paar uurtjes in de rij te hebben gestaan natuurlijk. "Ik denk dat we daar wel iets gedisciplineerder in zouden mogen zijn."

Maar de tv-maker gaat verder dan enkel adviseren: ze pleit voor een verbod. Ellie: "Ik denk dat die vluchten er gewoon uit zouden moeten gaan."

Makkelijk lullen

Veel te kort door de bocht, vindt ook Hans Kesting, co-host van De Leeuw Lult Verder. Hij haalt aan dat een citytripje met de trein een lastig verhaal is, voornamelijk door de reistijden. En dat het voor BN'ers wellicht makkelijk lullen is. Zij hebben immers geld zat, maar voor een gezinnetje dat de eindjes aan elkaar moet knopen, is het natuurlijk een heel ander verhaal. Voor hen zijn dit soort vakanties een uitkomst, oppert hij. Goed punt? Niet volgens Ellie. Zij vindt dat "het alternatief best kan".

Ellie Lust heeft overigens geen hekel aan vliegen an sich. De afgelopen jaren vloog ze immers de hele wereld over voor de NPO-productie Ellie op Patrouille. Voor dat programma bezocht de blondine onder meer de lokale politiemachten van Dubai, Canada, El Salvador, Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië, San Francisco, Georgië en Jordanië.

Lifestyle
  • Mediacourant
  • BrunoPress/Arjo Frank/Brunopress.n