Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: hardwerkende mannen worden sneller kaal

Het is de angst van bijna elke man: kaal worden. Nu blijkt ook nog dat je sneller kaal wordt als je hard werkt.

Kaal

Bijna geen man wil kaal worden, toch zijn er een hoop kerels die met een biljartbal in spé rondlopen. Zo krijgt 80% van de mannelijke bevolking in de loop van zijn leven te maken met kaalheid. Soms begint dit al op 15-jarige leeftijd.

Een glad koppie krijgen heeft meerdere oorzaken. Waar het precies door komt, is nooit echt duidelijk geweest. Wel weten we dat de genetische bepaling hier een belangrijke rol speelt.

Hard werken

Onderzoekers van de Sungkyunkwan University School of Medicine zijn er nu achter gekomen dat werken een oorzaak kan zijn van kaalheid. Tenminste, als je hard werkt. De Koreanen zijn erachter gekomen dat hardwerkende mannen sneller kaal worden.

In het onderzoek werd gekeken naar mannen die producten gebruikten tegen kaalheid en naar wie dat niet deed. Het gaat hier uitsluitend om kandidaten die eerder nog geen middeltjes gebruikten tegen een glimmend koppie.

Bij mannen die 40 uur per week werken, is het gebruik van middeltjes tegen een vleespet zoals die van Jack van Gelder met 2 procent toegenomen. Bij de mensen die tussen de 40 en 52 uur werken, is dat 3,4 procent.

Cortisol

Wat zorgt er nu voor dat hardwerkende mannen sneller kaal worden? Daar is een eenduidig antwoord op te geven: stress. Het is ook logisch dat je meer stress hebt als je 52 uur aan het werk bent. Voor de uitkeringstrekkers onder ons is dit dan wel weer goed nieuws. Die houden hun bosje haar nog wel even.

Door stress maak je cortisol aan. Dat is een hormoon dat je haarzakjes beschadigt. Dus wordt het haar op jouw koppie dunner en dunner? Misschien is het dan een idee om eens wat rustiger aan te doen. Daar heeft je baas vast wel begrip voor.

Mocht dit nou allemaal te laat zijn, dan kun je altijd nog even naar Istanbul voor een haarimplantatie. Mocht je dat niet willen, dan kun je een kijkje gaan nemen in de pruikenwinkel. Ook voor een toupet kun je daar vast terecht.

Lifestyle
  • JFK
  • Adobe Stock