Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man steelt bestelwagen van pizzeria en ramt vervolgens auto's op de snelweg

Een man heeft zaterdag een bestelwagen gestolen van een pizzeria in Etten-Leur. Daarna heeft hij diverse ongelukken veroorzaakt op de Belgische snelweg.

Busje

De dief had eerder die avond gegeten en gedronken in wellnesshotel Trivium in Etten-Leur. Hij ging hier weg zonder af te rekenen. Vervolgens stal hij een busje van een pizzeria en vluchtte naar onze zuiderburen. Op de E19 heeft hij vervolgens zeventien aanrijdingen veroorzaakt waarbij hij zelf zwaargewond raakte en andere slachtoffers lichtgewond. Dat meldt Omroep Brabant.

Valhelm

De verdachte zat rokend in de lobby van het hotel en vertoonde intimiderend gedrag. Daarna bestelde hij heel veel eten. Hij werd het hotel uitgezet toen hij niet wilde betalen. De man zou al een locatieverbod hebben en toch probeerde hij het weer een paar keer om het hotel binnen te komen. Op het verzoek om het hotel te verlaten reageerde hij dan ook niet al te vriendelijk. Uiteindelijk werd de deur op slot gedaan. Daarna is hij overgegaan tot het stelen van het pizzeria-busje.

De dief van de bestelwagen is een bekende van de politie. Daar staat hij bekend als een psychiatrisch patiënt. De politie bevestigt aan de regionale omroep dat het om een verwarde man gaat: “Hij staat bij ons bekend als iemand met onbegrepen gedrag.”

Eén van de bestuurders die slachtoffer werd van het roekeloze rijgedrag van de verwarde man is er zeker van dat de autodief bewust alle botsingen heeft veroorzaakt. “Die man had blijkbaar een valhelm op, dat toont de intentie", vertelt het slachtoffer aan de Gazet van Antwerpen.

Ziekenhuis

Omdat de man een bestelwagen van de pizzeria had gestolen, werd het restaurant op zijn rijgedrag aangesproken. De eigenaar van de pizzeria, Ahmed Ibrahim, vertelt dat ze telefoontjes kregen met de klacht dat hun bezorgers als gekken zouden rijden: “Ik heb zelfs een mailtje gekregen van iemand die zei dat ze daarom geen eten meer bij ons wil bestellen.”

De autodief is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu vanwege zijn verwondingen. De bestelwagen is total loss verklaard. Ibrahim hoopt de schade op de autodief te kunnen verhalen, maar denkt dat het nog wel even gaat duren omdat de verdachte nog in het ziekenhuis ligt.

Misdaad
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock
  • Omroep Brabant