Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pablo Icecobar en medeverdachten veroordeeld in grote drugszaak

De Mexicaanse crystal meth-producent 'Pablo Icecobar' is veroordeeld. Hij was de coördinator van een groep drugscriminelen. Daarnaast werden ook andere betrokkenen in deze zaak veroordeeld door de rechtbank.

Drugslab

De Mexicaan gaf leiding aan een aantal crystal meth-labs in Nederland. In deze labs werkte men met de 'Mexicaanse methode'. Icecobar, die overigens in het echt Pavel N. heet, haalde de juiste informatie voor het maken van de drugs uit Mexico.

Arnhem, Hauwert en Moerdijk

N. stuurde de drugscriminelen aan en zorgde voor de juiste kennis en kunde. Ook zorgde hij voor voldoende mankracht, zo liet de rechtbank in Oost-Brabant weten. Pavel werd ook veroordeeld vanwege het exporteren van meer dan 30 kilo crystal meth.

De drugslabs werden daarnaast ook professioneel ingericht door een Haagse verdachte in deze zaak. Verder zorgde hij voor de grondstoffen en verkocht hij de drugs door. De drugslabs bevonden zich onder andere in Arnhem, Hauwert en Moerdijk. Dat meldt Crimesite.

De levenspartner van de Hagenaar leefde van de opbrengsten uit de drugshandel. De Hagenaar heeft in totaal 220.000 euro witgewassen. Andere verdachten in de zaak deden ook aan witwassen, onder andere door te investeren in bitcoin en money-transfers uit te voeren naar Zuid-Amerika.

Mensen ingevlogen

Ook werden door Pablo mensen uit Zuid en Midden-Amerika ingevlogen voor de productie van de harddrugs. Zo werd een 43-jarige laborant uit Mexico aan het werk gezet in een lab in Arnhem. Een jaar later was hij zowat de coördinator van het drugslab. Ook werd een 47-jarige man uit Ecuador aan het werk gezet als laborant.

Dat is echter nog lang niet alles. Zo was ook een 44-jarige Colombiaanse betrokken in deze zaak. Zij regelde onder andere onderdak voor de laboranten. Ook betaalde de Colombiaanse chauffeurs om het vervoer voor de medewerkers te regelen. Verder was er nog iemand uit Colombia ingevlogen die hielp met een illegaal geldtransport van 60.000 euro.

De politie kreeg 'Pablo' uiteindelijk in het vizier omdat de Mexicaan uitbundige feestjes hield met zijn meth-koks en escortdames, zo schreef RTV Oost enige tijd terug al.

Veroordeling

De rechter heeft N. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en 10 maanden. De officier van justitie eiste onlangs 16 jaar cel voor de drugsbaron. De mannelijke helft van het Haagse echtpaar kreeg een celstraf van 13 jaar opgelegd. De partner van de Hagenaar kreeg een celstraf van 9 maanden te horen, waarvan 4 voorwaardelijk. De rechtbank oordeelde dat zij wel geweten moet hebben dat het geld op een onwettelijke manier was verdiend.

Ook alle andere betrokkenen in deze zaak zijn veroordeeld. Zo moet de Mexicaanse laborant 7 jaar en 10 maanden de bak in. De man uit Ecuador moet 5 jaar brommen. De vrouw die de chauffeurs regelde kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, en de Colombiaan van het geldtransport kreeg een celstraf van 8 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk opgelegd.

Misdaad
  • Crimesite
  • Adobe Stock