Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugsbaas met een wandelstok

De beruchte Colombiaanse drugsbaron Julio Andrés Murillo Figueroa (een hele mond vol), die de leiding had over cokelijnen naar Nederland, is in zijn vaderland in de boeien geslagen. Hoe de ‘onzichtbare drugshandelaar’ tegen de lamp liep? Door zijn rare loopje. En zijn zieke hond.

Julio Andrés Murillo Figueroa

Denken we aan een Colombiaanse drugsbaron, dan denken we al snel aan Pablo Escobar (1949-1993): een man met zó’n enorme boevenkop dat je zelfs vanaf een kilometer afstand zag dat hij handelde in drugs. In het geval van deze Murillo (49) ligt dat anders. Vrij vertaald uit De Telegraaf: “Hij praat niet als een maffioso, hij kleedt zich niet als een maffioso en hij gedraagt zich niet als een maffioso.” Begrijpt u ook meteen waarom hij de ‘onzichtbare drugshandelaar’ wordt genoemd.

De ‘onzichtbare drugshandelaar’ Julio Murillo werd toch ingerekend.

En onzichtbaar wás hij. Twee jaar lang was Murillo, volgens verschillende media in Colombia de belangrijkste leverancier van de Mocro Maffia in Nederland, op de vlucht voor de politie. Agenten die hem observeerden tijdens zijn dagelijkse wandelingen in de stad Cúcuta, zagen een man met een wandelstok, een raar loopje en een aangelijnde hond met ademhalingsproblemen, maar zij wisten niet zeker of dit wel de man was die ze zochten. Toen zijn identiteit eindelijk was vastgesteld, was Murillo natuurlijk al lang weer gevlogen.

Maar drie keer raden wie de politie onlangs zag lopen in een andere stad, Rionegro. Een man met precies dezelfde wandelstok, precies hetzelfde rare loopje en precies dezelfde zieke hond. Uitgerekend op weg naar de dierenarts werd Murillo aan de kant van de weg gezet en gearresteerd. De ‘onzichtbare drugshandelaar’ is zijn onzichtbaarheid definitief kwijt.

Misdaad
  • Policia Colombia