Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deelnemers spelshow Squid Game willen makers aanklagen: 'Niet verwacht dat ze zouden lijden'

Squid Game: The Challenge, een real life-adaptatie van de Koreaanse Netflix-serie, staat online. Deelnemers dreigen de makers echter voor de rechter te slepen omdat hun deelname toch iets minder leuk was dan verwacht.

Squid Game

Ter verduidelijking: Squid Game is een Koreaanse Netflix-serie, waarin deelnemers van een fictieve spelshow het tegen elkaar opnemen voor een dikke vette geldprijs. De winnaar pakt alles, de verliezers sterven. De serie ging eind 2021 'viraal' en verbrak alle streamingrecords. Niet lang erna werd het tweede seizoen aangekondigd, plus een spelshow met échte deelnemers.

Van die laatstgenoemde - Squid Game: The Challenge - staan de eerste vijf afleveringen sinds woensdag online. Mensen uit allerlei verschillende landen nemen het tegen elkaar op om er met 4,56 miljoen dollar vandoor te gaan. Sommige deelnemers zijn echter boos en dreigen nu met een rechtszaak tegen Studio Lambert, dat samen met Netflix verantwoordelijk is voor de productie.

'Ze dachten dat ze aan iets leuks zouden meedoen'

Volgens Deadline stellen meerdere kandidaten dat ze onderkoeld zijn geraakt en daarbij zenuwschade hebben opgelopen. "De deelnemers hadden niet verwacht dat ze zouden lijden, maar dachten dat ze aan iets leuks zouden meedoen", aldus het advocatenkantoor dat de twee deelnemers vertegenwoordigt.

De spelshow met 456 kandidaten werd opgenomen in het Britse Bedford. Volgens een woordvoerder van Squid Game: The Challenge is de gezondheid van alle deelnemers 'uiterst serieus' genomen, zo laat hij weten in een reactie op de ontstane ophef.

Nederlander

Aan de reality show deed ook de Nederlandse Dylan mee. In gesprek met RTL Nieuws beschrijft hij zijn ervaringen als 'bizar en vet'. Toch heeft hij er naar eigen zeggen ook nachtmerries van gehad. Maar, "meer mag ik er nog niet over zeggen", aldus de 38-jarige Dylan. Op 6 december slingert Netflix de finaleaflevering online.

Bizar
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Album