Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De prachtige Tania Gomez (31) is nu een van Europa's meest gezochte criminelen

Het Europese samenwerkingsverband van opsporingsdiensten Europol heeft laatst de 'Most Wanted-lijst' bijgewerkt. Op die lijst staan naast een hoop mannelijke criminelen nu ook vier vrouwen, onder wie Tania Gomez. Waarom wordt de Zweedse schoonheid gezocht?

Tania Gomez

Binnen Europol werken politie- en opsporingsdiensten van verschillende landen samen aan criminele zaken, en organiseren ze acties om bendes en personen daadwerkelijk op te pakken. Onderdeel van die collaboratie is een gezamenlijke opsporingslijst: Europe's Most Wanted Fugitives.

De Brabander Jos Leijdekkers alias 'Bolle Jos' staat bijvoorbeeld al een tijdje op die lijst. En sinds de update van Europe's Most Wanted prijken ook de namen van de Nederlanders Marco E. van de Schiedamse cocaïnemaffia en de eveneens voor drugspraktijken veroordeelde Rick W. Beide mannen hebben nog een fikse straf openstaan in Nederland.

Tania Gomez

Wat opvalt is dat de lijst van Europol vooral bestaat uit mannen. Van de meer dan 50 nieuwe criminelen waren er slechts vier van het vrouwelijke geslacht: de Slovaakse Eva Zámečníková (42), die een huurmoordenaar probeerde te fiksen om haar man uit te schakelen, de Sloveense oplichtster Marina Kramberger (33), de Maltese drugscrimineel Marzia Maatouk (23) en last but nog least: de Zweedse Tania Gomez (31).

Vooral Gomez is een opvallende verschijning. De Zweedse zou niet misstaan op menig catwalk en onder YouTube-filmpjes over haar daden staan opmerkingen van mannelijke kijkers die spontaan verliefd worden.

"Ze is fucking prachtig", zegt iemand. Een ander zegt met haar te willen trouwen en de rest van z'n leven met haar te willen vluchten voor de FBI. Daaronder bestempelt iemand haar als 'absolute smokeshow'. Kortom, de Zweedse maakt wat los bij de mannelijke gemeenschap. Maar waarom is Tania eigenlijk een van de meest gezochte vrouwen van Europa?

Onderdeel van criminele organisatie

In juni 2020 viel de Zweedse politie een wisselkantoor in Stockholm binnen. Daar zouden miljoenen aan crimineel geld worden witgewassen. Het pand werd in het jaar daarvoor volgens de Norway Posts regelmatig bezocht door leden van motorclubs als de Hells Angels, Bandidos en het beruchte criminele Vårby-netwerk. Maar ook een opvallende dame bracht volgens het Scandinavische platform regelmatig bezoekjes aan het wisselkantoor.

Het bleek te gaan om ene Tania Gomez, de oprichtster van HundGärin, een organisatie die honden redt. Een nobel doel, zou je zeggen, ware het niet dat Gomez zich mogelijk ook bezighield met duistere zaken.

De politie koppelde een verdacht wisselkantoor-account met de naam 'Nero' aan de 31-jarige vermeende leider van een drugsbende, maar ook Gomez werd met 'Nero' in verband gebracht.

Naar verluidt kende Tania Gomez de man in kwestie al een tijdje en maakte ze zich schuldig aan 'het transporteren en leveren van grote hoeveelheden drugs en geld' voor zijn organisatie, zo valt te lezen in het Belgische HLN. Ze had volgens Europol een belangrijke taak binnen de OCG (georganiseerde criminele groep).

Illegale hondenhandel

Daarnaast bestaan er vermoedens dat Gomez zich bezigde met de verboden handel in zwerfhonden. Mogelijk gebruikte ze haar hondenreddingsorganisatie ook als dekmantel voor het witwassen van crimineel verdiende miljoenen.

Al met al een behoorlijk lijstje met zware verdenkingen, waarvoor Tania mogelijk voor langere tijd de bak in gaat, mocht ze schuldig worden bevonden. Maar dan moeten de opsporingsdiensten haar wel eerst vinden. Ondanks haar opvallende looks is de Zweedse namelijk al sinds maart 2021 van de radar verdwenen.

Misdaad
  • Europol, HLN, Norway Posts, de Telegraaf
  • Europol