Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lijsttrekkers schitteren in deze humoristische deepfake-video

De maker van deze video was duidelijk klaar met al dat serieuze gelul op de televisie. Tijd voor een beetje humor.

Caroline van der Plas

Aankomende woensdag is het zover, de Tweede Kamerverkiezingen van 2023. Al wekenlang gaat het over bijna niets anders in de media. Het YouTube-account Fake It or Leave It | Deepfakes wil deze periode vol fanatieke, campagne voerende lijsttrekkers duidelijk op een grappige manier afsluiten. Zo kunnen we door de makers van deze video genieten van Caroline van der Plas als Rene le Blanc, Dilan Yesilgöz als Emma Heesters en Geert Wilders schittert samen met Thierry Baudet als Bizzey en Kraantje Pappie.

Thierry Baudet ziet er zelf ook wel de humor van in en maakt er mooi even gebruik van, zo vlak voor de verkiezingen. Samen met PVV-lijsttrekker Geert Wilders schittert de politicus in de videoclip van het nummer ZIN IN DE ZOMER MAN. Om bij de songtekst te blijven twittert de FvD'er: "Haha zin in onze coalitie, man @geertwilderspvv." Creatief hoor.

De post van Baudet levert veel reacties op, maar die van Wilders is tot nu toe nergens te bekennen. De FvD-lijsttrekker is overigens ook de enige politicus uit de deepfake-video die er gebruik van maakt. De rest is blijkbaar te druk met andere dingen, het is immers ook maar verkiezingstijd.

Entertainment
  • X
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube Fake It or Leave It | Deepfakes