Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Breaking news: Snoop Dogg stopt met smoken

Snoop Dogg zonder joint is toch een beetje Bassie zonder Adriaan.

Snoop Dogg

Al in de vroege jaren '90 was Snoop Dogg alias Snoop D. O. Double G. een opvallende verschijning. Zijn doorbraak maakte hij in 1992 als gastartiest op The Chronic, het baanbrekende solodebuut van Dr. Dre. Met zijn eigen debuutalbum Doggystyle uit 1993 deed hij dat kunstje nog eens dunnetjes over. Een ster was geboren. Eentje met een bijzonder eigenaardige stem en flow.

In de jaren erna groeide Snoop uit tot icoon. Hij werkte samen met de grootste sterren van deze planeet en scoorde hit na hit. En niet te vergeten: hij nam hit na hit. Snoop hield namelijk van blowen. Heel veel blowen. Die eigenschap is zelfs uitgegroeid tot een van de belangrijke peilers van zijn imago.

End of an era?

Volgens de geruchten smokete hij tientallen joints per dag. Voor optredens, tijdens optredens, na optredens. Snoop nam op een gegeven moment zelfs een professionele jointdraaier aan om stickies voor hem te rollen. De ideale bijbaan van menig stoner, zo stellen wij ons voor.

Maar aan dat tijdperk lijkt nu een einde te komen. Op social media laat de rapper weten te stoppen met blowen. "Na veel nadenken en gesprekken met mijn familie heb ik besloten om te stoppen met smoken", begint hij zijn bericht. "Respecteer alsjeblieft mijn privacy op dit moment."

De reden voor deze beslissing deelt hij echter niet met zijn tientallen miljoenen volgers. Wellicht komt de 'Doggfather' later met meer tekst en uitleg.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Pacific Coast News