Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Murda na bizarre aanklacht vrijgesproken in Turkije: 'Hij leefde constant in angst'

Önder Doğan, beter bekend als 'Murda', werd eerder nog veroordeeld in Turkije vanwege zijn songteksten waarin hij anderen aangespoord zou hebben om drugs te gebruiken.

Murda

Murda's advocaat en manager laten weten dat de rapper in hoger beroep is vrijgesproken. "Hij leefde constant in angst", aldus Murda's manager, "want hij heeft natuurlijk ook een gezin. Hij wist niet wat er zou gaan gebeuren. Maar hij is blij en kan zich nu weer focussen op de toekomst."

Vorig jaar werd de rapper nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan 4 jaar. Dit nadat hij in oktober 2021 was opgepakt op de luchthaven van Istanboel. Aanleiding waren een aantal songteksten van de Nederlands-Turkse artiest. Daarin zou hij volgens het Turkse OM anderen hebben aangespoord tot het roken van wiet. Een strafbaar feit in dat land. Eentje waar dus serieuze celstraffen voor worden uitgedeeld.

'Ik rolde het gras'

Toen Murda in eerste instantie in april 2022 nog schuldig werd bevonden, reageerde de rapper onthutst. "Niemand in de wereld zou een dag gevangenis moeten zien door een tekst of creatieve uitlating", zei de rapper toen tegen RTL Nieuws.

Of hij weleens wiet rookt? Zeker, bevestigde hij toen. Dat hij anderen zou aansporen hetzelfde te doen is volgens hem echter onzin. Toch oordeelde de rechter in 2022 dus nog anders; Murda werd schuldig bevonden. In de veroordeling werd onder andere het zinnetje 'Otu sardım yaktım sarstı beni kerata' aangehaald, wat in het Nederlands zoiets betekent als 'Ik rolde het gras, stak het aan, het schudde me, boef." Die tekst komt uit Murda's nummer Eh Baba.

Dat de rapper nu in hoger beroep alsnog is vrijgesproken maakt hem 'hartstikke blij', aldus Murda's manager.

Misdaad
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Arjo Frank