Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pand Pablo Escobar in beslag genomen: een kijkje in de miljoenenvilla

Het huis was door Pablo's broer Roberto compleet omgebouwd tot Escobar-museum vol pronkstukken uit het leven van s' werelds bekendste drugsbaron. De autoriteiten hebben nu echter een stokje gestoken voor het 'narco-toerisme'.

Pablo Escobar

Pablo Escobar is veruit de bekendste crimineel ter wereld. De Colombiaan werkte zich binnen de Zuid-Amerikaanse onderwereld op en bouwde een gigantisch imperium met zijn cokehandel. Hij verdiende er letterlijk miljarden mee. Volgens de verhalen zou hij in een koude nacht zelfs 2 miljoen dollar aan biljetten hebben verbrand om zijn dochtertje warm te houden. En wij maar zeiken dat de energierekening omhoog gaat...

Veel van Escobars bezittingen werden na zijn dood in 1993 - hij werd tijdens een vluchtpoging neergeschoten door militairen op een dak in Medellín - in beslag genomen door de autoriteiten. Een van zijn panden kwam echter in handen van broer Roberto, die als financiële man actief was in Pablo's kartel.

In beslag genomen

Roberto bouwde er vervolgens een Pablo-museum van. Een soort ode aan de cokecarrière van zijn broer. Oude motoren (Harley's), een compleet wagenpark (o.a. een Porsche), schilderijen (Pablo aan tafel met Vito Corleone uit The Godfather); het pand staat vol relikwieën uit de hoogtijdagen van het kartel. Dat maakt het museum ook direct een schoolvoorbeeld van narco-toerisme.

En dat laatste stuit de Colombiaanse autoriteiten tegen de borst. Ze willen voorkomen dat het gewelddadige leven van de drugsbaron verheerlijkt wordt in het museum. Vandaar dat ze nu de stekker uit de lucratieve onderneming hebben getrokken en de boel in beslag hebben genomen, aldus de Telegraaf vandaag. Daarnaast bestaat het vermoeden dat het pand is aangekocht met drugsgeld.

Toeristen zullen vanaf nu dus andere activiteiten moeten inplannen tijdens een bezoekje aan Medellín, de op een na grootste stad van Colombia.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Abaca Press