Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: dronken gast neemt pony mee in de bus

Mensen nemen soms de gekste dingen mee in de bus, maar een pony vervoeren in het OV is wel echt next level.

Pony

Traditiegetrouw wordt er vee verkocht op de Zuidlaardermarkt in het Drentse Zuidlaren. Daarnaast is er een groot feest en wordt er een drankje gedronken. Sterker, vaak blijft het niet bij één drankje. En juist deze twee factoren kunnen tot de meest bizarre situaties leiden.

Een jongeman die iets de diep in het glaasje had gekeken kocht een pony op de markt. Hij en zijn vrienden gingen alleen wel met de bus naar huis. Daarom moesten ze ook het dier meenemen in de stadsbus. Dat leverde bizarre beelden op.

@serradewilde Crazy Grun #craycray #groningen ♬ Er Staat Een Paard In De Gang - André van Duin

De pony stond eerst nog onbeheerd bij de bushalte. Stewards en dierenartsen waren toen op weg naar de halte, maar het dier was al verdwenen toen ze aankwamen.

Langzaam rijden

Normaal gesproken zou je denken dat een buschauffeur het niet goed vindt dat een pony mee de bus ingaat. Het was die nacht echter de laatste rit voor de chauffeur. Hij had dan ook geen zin om aan het einde van zijn dienst ruzie te maken met de dronken jongens. Daarom heeft hij na een kleine discussie er maar mee ingestemd dat het dier meeging. Ook omdat hij het zielig vond voor de pony. Dat vertelt de directeur van Qbuzz aan RTV Drenthe.

De chauffeur lijkt dan ook echt wel een dierenliefhebber te zijn. Hij heeft extra langzaam gereden, puur om de pony te beschermen. De bus reed van Zuidlaren naar Assen. Normaal gesproken is dat een ritje van twintig minuten. Nu deed de buschauffeur er meer dan een half uur over.

De directeur van de busmaatschappij vindt dat zijn werknemer goed heeft gehandeld. Toch benadrukt hij dat dit niet de bedoeling is en dat ze normaliter alleen mensen vervoeren, geen dieren: “Het is ook een smet op de avond, want de rest verliep prima. Wat ons betreft is het één keer en nooit weer”, besluit de Qbuzz-directeur.

Bizar
  • RTV Drenthe
  • Adobe Stock
  • TikTok