Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overvaller gewelddadige beroving Robert Doornbos krijgt 13 maanden celstraf 

Afgelopen maart werd de voormalig F1-coureur op een gewelddadige manier overvallen. Hierbij werden zijn dure horloge en telefoon buitgemaakt.

Robert Doornbos

Op 18 maart werd de F1-analist vlakbij zijn woning in Amsterdam-Buitenvelder overvallen. Wanneer Doornbos zijn auto uitstapt, komt er vrijwel direct een man met een knuppel op hem af. Eén van de daders slaat hem met het wapen tegen zijn hoofd aan. Zijn horloge van zo'n 30.000 euro en telefoon werden hem afgenomen.

Jaydon J.

Eén van de verdachten is de 20-jarige Jaydon J. Uit de locatiegegevens van zijn telefoon is gebleken dat hij één van de uitvoerders van de overval is geweest. Daarnaast heeft de recherche een foto van het horloge van Doornbos aangetroffen op de telefoon van J.

Eerdere strafeis

Waar de officier van justitie eerder dertig maanden cel - waarvan zes voorwaardelijk - eiste tegen de dader, heeft de rechtbank vandaag bekend gemaakt deze eis te hoog te vinden. De rechter legt Jaydon J. dan ook een celstraf van dertien maanden op, waarvan drie voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zich laten behandelen, wegens een persoonlijkheidsstoornis.

De 27-jarige medeverdachte Amir A. werd in de rechtbank vrijgesproken van medeplichtigheid.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Proshots