Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Exclusief: dreiging op Mediapark, man (41) uit Breda zit al een maand vast

Bij een incident op het Mediapark op 6 september is zo’n grote dreiging uitgegaan dat een verdachte is opgepakt. De verdachte, een 41-jarige man uit Breda, zit sindsdien in voorarrest. Dat blijkt uit navraag van journalist Sven van der Meulen van Panorama.

Dreiging Mediapark

De dreiging zou zich af hebben gespeeld in of rondom het NET3-gebouw van BNNVARA en de NTR. Er zou gedreigd zijn met explosieven. Of de verdachte die ook echt bij zich had wordt niet bevestigd. Of er medewerkers van het Mediapark in een beangstigende situatie terecht zijn gekomen wil BNNVARA niet zeggen. Een woordvoerder laat weten niet op de kwestie in te willen gaan. Als de zaak inhoudelijk wordt behandeld in de rechtbank zal er duidelijk worden wat voor soort dreiging er was en wat de rol van de verdachte was.

De politie bevestigt de arrestatie en het feit dat de man is voorgeleid en nog vastzit. ‘Het onderzoek loopt nog,’ zegt woordvoerder Lieke van der Plas. ‘In het kader van het onderzoek kunnen we niet verder uitweiden over deze zaak.’

De politie wil verder geen uitlatingen doen over wat er die dag nou is gebeurd. Het Openbaar Ministerie wil alleen bevestigen dat de man in voorlopige hechtenis zit.

Nieuws
  • Google Street View