Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Promes onder vuur in Rusland: 'Probeert op beeld politie om te kopen'

In Nederland werd Quincy Promes veroordeeld voor het neersteken van zijn eigen neef en is hij nog steeds verdachte in een drugszaak. Nu lijkt de voetballer ook in Rusland betrokken te zijn geraakt bij een relletje.

Promes

Na een aantal schandalen over onder andere de mishandeling van een familielid en betrokkenheid bij schimmige zaakjes, vertrok Ajax-speler Promes naar Rusland. Bij Spartak Moskou leken ze niet zoveel problemen te hebben met de ophef rondom de Nederlander. Maar ook in het land van Poetin lijkt de buitenspeler zich nu in de nesten te hebben gewerkt.

Russische media schrijven dat Promes mogelijk betrokken is bij een omkopingsschandaal. Vrienden van de voetballer zouden zijn opgepakt op verdenking van drugsgebruik. In Rusland staan er zware straffen op het gebruik, bezit en de handel van drugs. Op beelden die een Russisch mediaplatform deelde, is te zien hoe Promes tekeer gaat tegen agenten. Hij zou volgens de berichten zelfs geprobeerd hebben zijn maten vrij te kopen. Volgens Spartak Moskou is er echter weinig aan de hand. Promes heeft 'niks illegaals' gedaan, aldus de club.

Drugshandel

Afgelopen juni werd Quincy Promes in Nederland veroordeeld voor de zware mishandeling van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Een ruzie om een gestolen ketting ter waarde van 3.000 euro escaleerde, waarna de voetballer zijn neef aanvoel met een mes. De rechter legde hem 1,5 jaar cel op. De 31-jarige voormalig Oranje-speler gaat in hoger beroep.

Ondertussen speelt er nog een zaak over de invoer van honderden kilo's coke, waarbij Promes volgens justitie een 'sturende rol' zou hebben gehad. De voetballer zou betrokken zijn geweest bij de invoer van ruim 1300 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Zelf zou Promes een paar honderdduizend euro in de drugs hebben geïnvesteerd en in contact hebben gestaan met de beruchte vermeende drugsbaron Piet W. Deze zaak loopt nog.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / PA Images