Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Handlanger van Bolle Jos wordt paar uur na vrijlating alweer opgepakt

De handlanger van Bolle Jos, Isaac B., is vrijdag in Turkije vrijgelaten. Dit was echter van korte duur want na een paar uur was hij alweer opgepakt.

Turkse politie

B. werd in juni opgepakt in Turkije. Hij zou een van de kopstukken zijn in de criminele organisatie van de Brabander en most wanted-man Bolle Jos. In december kreeg hij van de rechtbank in Amsterdam nog een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd en ook in België werd Isaac B. veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor het leiden van een criminele organisatie die zich bezighoudt met cokehandel. Zowel België als Nederland zou 'Bom' nu willen laten uitleveren, aldus het AD.

Toch werd de in Ghana geboren Nederlander afgelopen vrijdag in stilte op vrije voeten gesteld door Turkije. Hierbij kreeg hij huisarrest en een internationaal reisverbod. Daarna werd hij overgebracht naar de plaats Büyükçekmece. In deze plaats had B. echter een vluchtauto klaarstaan om te vertrekken naar het buitenland (wat dus niet mocht). Op het moment dat hij dat wilde doen werd hij opnieuw opgepakt.

'Bom'

Isaac B. staat in het criminele circuit ook wel bekend als 'Bom'. Die bijnaam zou hij te danken hebben aan zijn liefde voor explosieven. Volgens meerdere bronnen is hij dan ook betrokken als opdrachtgever bij een aantal explosies en beschietingen van panden, plus het uitzetten van meerdere liquidaties.

Bolle Jos

Justitie ziet Isaac B. als (voormalig) handlanger en compagnon van Jos Leijdekkers alias Bolle Jos. De jonge Brabander wordt ervan verdacht een grote drugsbaron te zijn die cocaïne via de havens van Antwerpen en Rotterdam Europa invoert. Hij zou aan het hoofd staan van een grote criminele organisatie en wordt bovendien in verband gebracht met de verdwijning van Naima Jillal alias de 'Godmother of coke'. Daarom werden er in het begin van deze zomer meerdere vermoedelijke vertrouwelingen van Jos opgepakt, onder wie Isaac 'Bom' B.

Bolle Jos zelf is nog steeds voortvluchtig. Naar verluidt houdt de Brabander zich schuil in Turkije. Inmiddels heeft het OM 200.000 euro klaarliggen voor degene met de gouden tip die zal leiden tot de aanhouding van de vermeende drugsbaron.

Misdaad
  • AD, Milliyet
  • Adobe Stock