Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oud-Feyenoorder moet 40.000 euro aan staat betalen vanwege illegale wietkwekerij

Je zou zeggen dat je als profvoetballer aardig wat geld verdient. Een oude bekende van Feyenoord wilde echter nog wat bijverdienen.

wiet

Het gaat hier om ex-prof Jhon van Beukering die onder andere in het shirt van NEC, Go Ahead Eagles en Feyenoord heeft gespeeld. Hij moest maandag voor de rechtbank verschijnen in Arnhem omdat hij betrokken zou zijn bij een wietkwekerij in het Gelderse dorp Klarenbeek.

De politie vond in 2017 een illegale wietkwekerij met 498 planten in een woning in het dorp. Van Beukering kwam destijds regelmatig op bezoek in de woning. De oud-Feyenoorder wist volgens hemzelf niets van de wietplantage. Opvallend detail is dat hij wel over sleutels van het pand beschikte.

De rechter vindt de verklaring van de oud-voetballer niet geloofwaardig. Hij verhuurde de woning en de wietgeur was ver daarbuiten te ruiken. Ook was het zichtbaar dat er niemand in het huis woonde.

Medeverdachte

De medeverdachte in deze zaak is de 44-jarige huurder van het pand. Zijn rol is echter aanzienlijk kleiner. Hij huurde het pand namelijk en stelde het aan een andere ter beschikking. Daarom is hij volgens de rechtbank medeplichtig.

Beide heren kregen onder andere vier dagen gevangenisstraf opgelegd. Die hoeven ze echter niet meer uit te zitten, omdat ze dat al gedaan hebben in voorarrest. Wel moet Van Beukering 40.000 euro terugbetalen aan de staat vanwege zijn betrokkenheid bij de wietkwekerij en veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur.

De 44-jarige medeverdachte komt er een stuk beter vanaf. Hij kreeg alleen een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur opgelegd.

Misdaad
  • Crimesite
  • Adobe Stock