Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: we worden hitsig van de zon

Als je het gemist hebt omdat je bijvoorbeeld twee weken niet naar buiten hebt gekeken: het is warm en zonnig in Nederland. Die zon heeft echter ook invloed op je libido.

Zon

Het is al langer bekend dat zonlicht invloed heeft op het seksleven van de mens. Uv-straling zorgt bijvoorbeeld voor een hoger testosterongehalte bij mannen. Dus mocht je je tijdens het warme weer vaker hitsig voelen, dan weet je nu waardoor dat komt.

Onderzoek

Hoe dat precies zit is onduidelijk. Daarom hebben onderzoekers van Tel Aviv University geprobeerd de redenen te ontdekken. De onderzoekers hebben het eerst geprobeerd te achterhalen door middel van dierproeven.

In het onderzoek werden de dieren blootgesteld aan zonlicht. Bij de vrouwtjes was het effect van de zon het snelst te zien. Zij hadden meer zin in geslachtsgemeenschap. De mannetjes in de proef werden overigens ook behoorlijk opgewonden.

Om zeker te zijn van de resultaten deden de onderzoekers ook wat testjes met mensen. Dertig personen kregen een lichtbehandeling. Daarna moest de groep een vragenlijst invullen. Zowel de mannen als de vrouwen merkten dat ze sterkere gevoelens van romantiek en passie voelden. Ze hadden dus gewoon zin om een potje van bil te gaan.

48 uur binnen

Na deze proef mochten de deelnemers 48 uur lang niet naar buiten. Daarna mochten ze een half uur in doorbrengen in het zonnetje. Uit bloedonderzoek is gebleken dat de proefpersonen door het zonlicht een stuk hitsiger waren geworden. De testosteronniveaus waren namelijk aanzienlijk hoger.

Het mooie weer duurt nog wel eventjes, maar het zal geen dertig graden meer worden. Dus heb jij in bed nog niet geprofiteerd van het zomerse weer? Ga dan snel met je kop in de zon, om vervolgens tussen de lakens te belanden. Vergeet overigens niet de gordijnen te sluiten, behalve als je een hele intieme band hebt met je buren.

Lifestyle
  • metronieuws.nl
  • Adobe Stock