Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Martien Meiland bevestigt parkeerplaatsroddel: 'Ik wilde dat ontdekken'

Martien Meiland heeft gereageerd op de passages uit het boek van voormalig huisvriendin Caroline van Eeden. Het lijkt erop dat het Martien maar weinig deert.

Martien Meiland

Vorige week las Wilfred Genee in Vandaag Inside een passage voor uit het boek van Van Eeden. Het gaat om een moment waarop Martien aan zijn partner Erica vertelt wat er gebeurt op de parkeerplaatsen die hij op jongere leeftijd bezocht om een nummertje te maken met een andere man.

De SBS6-ster vertelde maandag in RTL Boulevard dat hij en zijn familie in een deuk lagen toen Genee de passage voorlas: “Als dat de highlight is uit het boek, dan denk ik dat het niet ehhh… Net als de tv-carrière van mevrouw Van Eeden, dat is natuurlijk ook niet lekker gegaan.”

De passage

Het stuk uit het boek, Caroline: De Verbannen Huisvriendin uit Chateau Meiland - Nagejaagd, geeft een gedetailleerde omschrijving van de parkeerplaatsavonturen van Martien: “Erica zit samen met Caroline en Martien op de bank, en dan vraagt Erica op een gegeven moment aan haar man: 'Je hoeft niet in detail te vertellen wat je uitvreet, maar leg nou eens uit wat daar gebeurt als je daar aankomt', vraagt Erica, 'op zo'n parkeerplaats.'”

Martien: “'Nou Eer, dat is zo spannend. Je parkeert, stapt uit en loopt de bosjes in. En weet je wat me opviel? Dat er veel auto's staan met kinderzitjes op de achterbank. Je gaat dus de bosjes in en dan loop je rondjes. Onderweg kom je mannen tegen die daar ook rondjes lopen en als je iemand ziet zitten geef je een knikje, want praten mag niet. Als die ander jouw knikje beantwoordt heb je prijs en zoek je samen een beschut plekje op en dan doe je de daad. Je zoent niet. Als je klaar bent trek je je broek op en ga je weer weg.' Hij stopt even om een slokje wijn te drinken. 'Soms duurt het bijna een kwartier, maar het kwam ook wel voor dat ik een uur moest rondlopen voordat ik iets tegenkwam dat mij aanstond. Dat is vervelend, want zoveel tijd wil ik er niet aan kwijt zijn. Maar daar had ik wat op gevonden: ik liep tegen de klok in. Ik zie mannen dan al van ver aankomen en dan kan ik wat langer naar ze loeren.'

Uiteindelijk staat Erica woest op en verlaat de kamer.”

PTSS

Wel heeft Martien bevestigd dat er niets aan gelogen is, maar dat het wel een tijdje terug is: “Ik was 40 toen ik uit de kast kwam en ik wilde dat allemaal gaan ontdekken.” Meiland laat dan ook weten dat hij zich er totaal niet voor schaamt.

Caroline vertelt in het boek ook dat ze PTSS heeft overgehouden aan haar avontuur met de Meilandjes bij het chateau in Frankrijk. In het boek van dochter Maxime staat beschreven dat zij en Caroline met elkaar op de vuist waren gegaan toen Martien een paar dagen naar Nederland was voor tv-opnames. Martien verbaast zich over de grote gevolgen van het incident: “Het valt eigenlijk wel mee. En dan kun je daar zo ziek van worden? Heel apart”, besluit hij.

Entertainment
  • RTL Boulervard, Vandaag Inside, Linda
  • NL Beeld / Patrick van Emst