Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Caroline van Eeden onthult: Martien Meiland doet aan parkeerplaatss*ks

De oude huisvriendin van de Meilandjes komt met een boek over haar tijd in het wijnchâteau met de kleurrijke familie. En als de passage die Wilfred Genee in handen heeft een voorbode is op de rest...

Martien Meiland

Het zal wel onrustig zijn in Huize-Meiland. De afgelopen jaren brachten bijna alle familieleden wel een boekje uit over hun leven, maar nu komt ook Caroline van Eeden met een naslagwerk van haar tijd op het kasteel. Jaren geleden klapte de relatie tussen de Meilandjes en de huisvriendin, waarna ze werd 'verbannen' uit leven én uit de show.

De afgelopen jaren is er vervolgens heel wat heen en weer gesneerd tussen Caroline en de familie Meiland. In de wandelgangen wordt dan ook gezegd dat het boek, getiteld: 'Caroline: De Verbannen Huisvriendin uit Chateau Meiland - Nagejaagd', een pure wraakactie is. De passage die de heren van Vandaag Inside in handen hebben, lijkt die analyse te bevestigen.

Parkeerplaatss*ks

"In dat boek komt tot uiting", begint Van der Gijp tijdens de donderdagavondaflevering van VI, "dat Martien regelmatig parkeerplaatsen bezoekt, waar hij dan door die bosjes gaat struinen. En dan roept 'ie niet 'Wijnen! Wijnen! Wijnen!' maar 'N**ken! N**ken! N**ken!' En dan is het wachten tot je iemand tegenkomt." Een bulderende lach volgt.

Derksen gaat er serieus op in en stelt dat er bijna geen parkeerplaatsen bij tankstations zijn waar je 'even veilig een plasje' kunt doen.

Dan breekt bargast en politicoloog Raymond Mens in. De verslaggever vraagt René of het het dan erg is, dat Martien af en toe een avontuurtje beleeft op een parkeerplaats.

"Nee, dat is hartstikke leuk!", aldus Gijp. "Als je daar plezier in hebt, is dat hartstikke leuk." De heren grappen en grollen nog even door, totdat Wilfred Genee de regie weer grijpt en onthult dat hij een daadwerkelijke passage uit het boek heeft weten te bemachtigen.

'Als iemand je knikje beantwoordt is het prijs'

Genee leest voor:

"Erica zit samen met Caroline en Martien op de bank, en dan vraagt Erica op een gegeven moment aan haar man: 'Je hoeft niet in detail te vertellen wat je uitvreet, maar leg nou eens uit wat daar gebeurt als je daar aankomt', vraagt Erica, 'op zo'n parkeerplaats.'

Martien: 'Nou Eer, dat is zo spannend. Je parkeert, stapt uit en loopt de bosjes in. En weet je wat me opviel? Dat er veel auto's staan met kinderzitjes op de achterbank. Je gaat dus de bosjes in en dan loop je rondjes. Onderweg kom je mannen tegen die daar ook rondjes lopen en als je iemand ziet zitten geef je een knikje, want praten mag niet. Als die ander jouw knikje beantwoordt heb je prijs en zoek je samen een beschut plekje op en dan doe je de daad. Je zoent niet. Als je klaar bent trek je je broek op en ga je weer weg.' Hij stopt even om een slokje wijn te drinken. 'Soms duurt het bijna een kwartier, maar het kwam ook wel voor dat ik een uur moest rondlopen voordat ik iets tegenkwam dat mij aanstond. Dat is vervelend, want zoveel tijd wil ik er niet aan kwijt zijn. Maar daar had ik wat op gevonden: ik liep tegen de klok in. Ik zie mannen dan al van ver aankomen en dan kan ik wat langer naar ze loeren.'

Uiteindelijk staat Erica woest op en verlaat de kamer."

'Als 'ie maar netjes parkeert'

De mannen aan de VI-tafel lachen. Derksen: "Ik ga het vanavond proberen."

"Die homo's hebben het toch beter voor mekaar", oppert Gijp. "Een knikje is al genoeg!"

Raymond gaat iets serieuzer in op de materie en stelt dat Martien toch zelf mag weten wat hij doet. Zo'n boek vol onthullingen is verre van chique, aldus de politicoloog. Genee is het daar wel mee eens, maar legt uit dat Martien Meiland ook zat over Caroline heeft verteld in zijn boek. Zonder haar toestemming. Het zou dus om een 'afrekening' gaan. Een pure wraakactie.

Tafelgast Alexander Pechtold vindt het allemaal wel prima. "Als hij maar netjes parkeert", grapt de algemeen directeur van Het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen.

Het boek van Caroline ligt binnenkort in de schappen. Tot die tijd houden de Meilandjes waarschijnlijk hun adem in...

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst